HTC 2015 İlk Çeyrekte Gelirlerini Yüzde 25 Artırdı

HTC Kendi Dijital Asistanini Gelistirdi

HTC, ilk mali çeyrek dönemi için konsolide sonuçlarını açıkladı. HTC’nin açıkladığı sonuçlara göre, 2015’in ilk çeyrek geliri bir önceki yıla göre yüzde 25 artarak 41,5 milyar Yeni Tayvan dolarına ulaştı.

Bu dönemde vergi sonrası net çeyrek kârı 0,36 milyar Tayvan doları, hisse başına ise 0,43 Yeni Tayvan doları olarak gerçekleşti. HTC, yüzde 19,7 brüt marj ve yüzde 0,05 oranında faaliyet kârı elde etti.

2015’in ilk üç ayında kârlı bir çeyreği daha geride bırakan HTC, gelirini 2014’ün aynı dönemine göre yüzde 25 artırarak 41,5 milyar Yeni Tayvan Doları’na çıkarttı. Hisse başına kâr da 2014’ün ilk çeyreğine göre sıçrama yaparak 0,43 Yeni Tayvan Doları oldu.

 HTC, Kendi Dijital Asistanini Gelistirdi!

Her pazara özel olarak geliştirilmiş ürünler ve pazarlama çalışmaları, HTC’nin büyümesini 2015’in ilk çeyreğinde de sürdürmesini ve daha çok pazara ulaşmasını sağladı. HTC, ABD’de 2011’den bu yana en yüksek büyüme oranına ulaşırken Avrupa ve Ortadoğu’daki pazarlarda hem amiral gemisi HTC One hem de HTC Desire ürün gamıyla yakaladığı ivmeyi sürdürdü. Asya pazarında ise Tayvan’da üst sınıfta devam eden büyümeye ek olarak orta sınıfta yakalanan yüksek penetrasyonla pazar payı artırıldı. Hindistan’da da hedef segmentlerde pazar payı artmaya devam etti.

HTC_One_M9_Plus (1)

Yeni amiral gemi HTC One M9, Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) görücüye çıkarken modelin daha büyük ekranlı versiyonu HTC One M9+ ise, Nisan ayının başlarında gelişmekte olan pazarlarda piyasaya sürüldü. HTC, yüksek performanslı akıllı bilekliği HTC Grip ile sağlık ve fitness alanındaki ilk hamlesini de yine Mobil Dünya Kongresi’nde yaptı. Önde gelen spor markası Under Armour ile ortaklığın ilk ürünü olan HTC Grip sporcuları geliştirmeyi ve sağlıklı bir yaşam tarzını desteklemeyi hedefliyor. HTC, bunun yanı sıra, fuarda çok büyük ilgi gören ve birçok ödülle başarısı kanıtlanan dünyanın en gelişmiş sanal gerçeklik platformu HTC Vive’ın geliştirilmesi için Valve ile ortaklığa gideceğini açıkladı. Grip ve Vive, internete bağlı dünyada yeni ürün geliştirilmesiyle ilgili bir sonraki adımları temsil ediyor. HTC bu stratejiyle, premium tasarım ve teknoloji entegrasyonundaki güçlü yanlarından faydalanarak geliştirdiği ürünlerle daha fazla tüketiciye ulaşıyor ve yeni gelir modelleri yaratabiliyor.

İnternete bağlı akıllı cihazların HTC’nin geleceği açısından arz ettiği stratejik önemi gören HTC Yönetim Kurulu, 2015’in ilk çeyrek sonunda, yönetiminde bir değişikliğe giderek HTC Yönetim Kurulu Başkanı ve eş kurucusu Cher Wang’ı İcra Kurulu Başkanlığı görevine getirdi. HTC Future Labs’in başına getirilen Peter Chou ise bu hamle ile gelecek dönemde HTC için yeni gelir modelleri oluşturacak ve markanın daha geniş kitlelere ulaşmasının önünü açacak alanlara odaklanacak.

Samsung, Alzheimer’a karşı Backup Memory’yi duyurdu