HTC U özellikleri tamamen ortaya çıktı!

htc u

HTC’nin 16 Mayıs’ta tanıtacağı yeni amiral gemisi modeli HTC U özellikleri şimdiden netleşti. İşte konu hakkındaki son detaylar.

Bu sene yeni amiral gemisini tanıtmakta pek de aceleci davranmayan HTC, geçtiğimiz günlerde 16 Mayıs’ta özel bir etkinlik gerçekleştireceğini açıklamıştı. Tayvanlı teknoloji devi bu özel etkinlikte yeni amiral gemisi modeli HTC U’yu tanıtacağını da üstü kapalı bir şekilde ima etmişti. HTC U özellikleri ile ilgili şimdiye kadar bir çok sızıntı ile karşılaştık. Fakat hiç biri geçtiğimiz gün ortaya çıkan görsel kadar çok ipucu içermiyordu.

HTC U özellikleri ile ilgili bilgilerin bulunduğu görsele aşağıdan göz atabilirsiniz.

htc11

Görselden de rahatlıkla görülebileceği üzere HTC U gücünü Qualcomm’un yeni nesil işlemcisi Snapdragon 835’ten alacak. Sistemini 6GB RAM ile destekleyecek olan telefonun min 64GB dahili depolama alanına sahip olması bekleniyor. (Görselde dahili depolama 128 olarak görünüyor. Muhtemelen bu görsel üst bir modele ait)

Corning Gorilla Glass 5 teknolojisine sahip 5.5 inçlik QHD ekran ile gelecek olan HTC U’da 12MP’lik ana kameraya 16MP’lik ön kamera eşlik edecek. Toza ve suya karşı IP57 sertifikası ile korunan telefonun kuşkusuz en merak uyandıran özelliği ise HTC’nin Edge Sense ismini verdiği yeni teknolojisi.

Telefonun yan kısımlarını da işlevsel hale getiren basınca duyarlı bu teknolojinin kullanıcılar üzerine yaratacağı etki de merak konusu olmuş durumda. Bakalım HTC U, yeni teknolojisi ile eski günlerine geri dönebilecek mi? Bekleyip göreceğiz.