HTC U 11 özellikleri kesinleşti

htc u 11 5

HTC’nin yeni amiral gemisi modeli şimdi de GFXBench’te ortaya çıktı. Böylece HTC U 11 özellikleri de kesinleşmiş oldu.

Tayvan’ın önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan HTC yeni amiral gemisi modelini 16 Mayıs’ta tüm dünyaya tanıtacak. Şimdilik HTC U 11 ismi ile lanse edilen bu cihaz geçtiğimiz haftalarda Geekbench ve AnTuTu’da ortaya çıkmıştı. Bu sayedece HTC U 11 özellikleri hakkında az da olsa bilgi sahibi olmuştuk.

Tayvanlı üreticinin yeni amiral gemisi modelinin tanıtımına bir haftadan kısa bir süre kala HTC U 11 şimdi de GFXBench’te ortaya çıktı. Böylece HTC U 11 özellikleri de kesinleşmiş oldu. Zira GFXBench’te ortaya çıkan detayların bir çoğu büyük oranda doğru çıkıyor.

htc u 11 özellikleri

GFXBench’te yer alan HTC U 11 özellikleri ile ilgili bilgiere göre cihaz gücünü Snapdragon 835 yonga setinden alacak. Zira bu 8 çekirdekli 2.4GHz hızındaki CPU birimi ve Adreno 540 GPU biriminden net bir şekilde anlaşılabiliyor.

Sistemini 4GB RAM ile destekleyecek olan HTC U 11, min. 64GB dahili depolama alanına sahip olacak. 12MP’lik ana kameraya 16MP’lik ön kameranın eşlik ettiği cihaz kutudan ilk çıktığında ise Android 7.1.1 ile çalışacak.

1440×2560 piksel çözünürlüğünde 5.5 inçlik ekranla gelecek olan cihazın, en önemli özelliği ise Edge Sense olacak.

Sonuç olarak HTC U 11’in teknik özellikleri açısından diğer amiral gemisi modelleriyle eş değer olduğunu söylemek mümkün.