HTC U özellikleri ortaya çıktı!

htc u

HTC’nin yeni amiral gemisi modeli HTC U sonunda ortaya çıktı. İşte HTC U özellikleri ve çıkış tarihine ilişkin ilk detaylar.

Bilindiği üzere HTC, 2017’de U serisine ait iki telefon tanıttı. Bunlar HTC U Ultra ve HTC U Play’di. İkin telefon da orta segmente hitap eden modeller olarak ön plana çıkıyordu. Akıllardaki asıl soru ise Tayvanlı akıllı telefon üreticisinin yeni amiral gemisi modelini ne zaman tanıtacağıydı.

Normalde HTC amiral gemisi modellerini Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkartıyordu. Fakat Snapdragon 835’e olan yüksek talep, diğer akıllı telefon üreticileri gibi HTC’yi de etkiledi.

Tayvanlı teknoloji devi geçtiğimiz sene amiral gemisi modelini HTC 10 adıyla satışa sunmuştu. Bu sene çıkacak olan modelin ise HTC 11 ya da HTC One M11 olabileceği iddia ediliyordu. Fakat ikisi de olmadı. Ortaya çıkan son sızıntılara göre Tayvan merkezli akıllı telefon üreticisinin yeni amiral gemisi modeli HTC U ismi ile anılacak. Geçtiğimiz gün HTC U ismi ile birlikte bu telefona ait özellikler de su yüzüne çıktı. HTC U özellikleri itibari ile amiral gemisi sınıfında bir model olduğunu direkt olarak belli ediyor.

Dilerseniz sızdırılan HTC U özellikleri ile ilgili biraz bilgi verelim. HTC U gücünü Qualcomm’un yeni nesil işlemcisi Snapdragon 835’ten alıyor. Sistemini 4GB RAM ile destekleyecek olan cihazın 64GB’lık dahili depolama alanına sahip olması bekleniyor. Arka kısmında 16 ve 12 MP’lik çift ana kamera ile gelmesi umulan telefonun Sony’nin IMX362 ve IMX351 sensör teknolojilerini kullanacağı dile getiriliyor.

HTC U’nun Nisan ayının sonlarına doğru tanıtılacağı iddia ediliyor. Telefonun satışa çıkma tarihi ise Mayıs 2017.