HTC Satılıyor mu?

HTC Satiliyor mu

Popüler telefon üreticisi HTC’nin yıllardır finansal sorunlarla karşı karşıya olması satılıyor haberlerinide beraberinde getirdi.

Ortaya atılan bu dedikodular sonrasında ise firma ‘Kahraman akıllı telefon’ olarak da bilinen HTC One M7’nin ortaya çıkmasına yol açmıştı.

HTC Satiliyor mu

Telefon üreticisi HTC’nin yıllardır finansal sorunlarla uğraştığını hepimiz biliyoruz. Ortalıkta dolaşan bu dedikodular sonrasında ‘Kahraman akıllı telefon’ olarak da bilinen One M7’nin ortaya çıkmasına neden olurken, söylentilerinde bastırılmasını sağlamıştı. One serisinin sonuncusu olan M9 ise çıktığından beridir piyasada iyi bir performans sergileyememişti. Hatta HTC’nin M9 bileşen siparişinde yüzde 30’luk kesinti yaptığı rapor edildi. Yani şirketin hisselerinin neden düşük olduğuda ortaya çıkmış oldu.

Tayvanlı şirket mali sorunları ile mücadele ederken ileri sürülen bir iddia ise gündemi sarsmaya yetti. Çinli Xiaomi’nin HTC’yi satın alabileceği söylentilerine de cevap gecikmedi.

DÜŞEN HİSSELER!

Focus Taiwan ve Weibo’dan gelen son raporlara göre HTC’nin hisseleri Çarşamba günü yüzde 5.79’a geriledi. Ta Ching analisti Andy Hsu, hisselerin değerinin altına düştüğünü vurgularken, teknik olarak kırılgan hale geldiğini ve düşmeye devam edebileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz Salı günü düzenlenen yıllık genel toplantıda konuşan Cher Wang, düşük performans için ortaklarından özür diledi. Şirketin her geçen gün artan kayıplarının önüne geçmek için işletme maliyeletlerini düşürmek ve verimliliğini arttırmak için yeni satış kaynakları aramaya devam edeceklerini belirtti.

Ayrıca Tayvanlı üretici Çinli sosyal ağ Weibo’da, Xiaomi’nin HTC’yi satın alacağını düşündüren söylentileri yalanladı. Gelecek stratejilerinin devam edeceğini takipçileriyle paylaştı. Sonuç olarak Xiaomi iddiası çürütülmüş gibi görünüyor.

Uncharted 4 Kapak Tasarımı Paylaşıldı!