HTC One M9 Sonunda Satışa Sunuldu

HTC One M9

Son anda ortaya çıkan aşırı ısınma sorunları nedeniyle daha önce açıklanan tarihte piyasaya sürülemeyen HTC One M9, nihayet bugün Tayvan’da satışa sunuldu.

Merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu HTC One M9‘u bu ayın başında Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress 2015 kapsamında resmi olarak tanıtan Tayvanlı telefon üreticisi HTC Corporation‘ın telefonu geçtiğimiz hafta Tayvan’da piyasaya sürmesi bekleniyordu. HTC Corporation tarafından açıklanan bu tarih geldi geçti ama HTC One M9 beklendiği gibi raflardaki yerini almadı.

HTC+One+M9_Silver_Left

HTC tarafından konu hakkında resmi bir açıklama yayınlanmamış olsa da, internette çıkan bilgiler bu ertelemenin arkasında telefonda yaşanan aşırı ısınma sorunlarının olduğunu ortaya çıkardılar. İlk bakışta bu ısınma sorunları HTC One M9‘da kullanılan ve sorunlu bir yapım aşaması geçiren Snapdragon 810 işlemciye bağlanmış olsa da firma tarafından yayınlanan açıklamayla bu sorunların yazılım kaynaklı olduğu duyuruldu.

Bir haftalık bir ertelemnin ardından HTC One M9 nihayet satışa sunuldu ve HTC’nin ısınmanın kaynağı konusunda doğruyu söylediği de böylece ortaya çıkmış oldu. Isınma sorunlarını eski yazılımlara bağlayan HTC’nin piyasaya sürülen telefonların yazılımında yaptığı değişiklikler, test cihazlarında görülen aşırı ısınma sorununun satışa sunulan telefonlarda görülmemesini sağladı. Şimdilik sadece Tayvan’da satışa sunulmuş olan One M9 önümüzdeki günlerde Avrupa ülkelerine de taşınacak. Telefonun 32 GB dahili hafızaya sahip versiyonu 700 dolara, 62 GB dahili hafızaya sahip versiyonu ise 730 dolara satışa sunuldu.

Game of Thrones Oyunundan Yeni Görüntüler