Nexus Sailfish modeli FCC onayı aldı!

htc

Google’ın yeni Nexus modelleri merakla bekleniyor. Nexus Sailfish ve Nexus Marlin olarak adlandırılan cihazlar FCC onayı ile karşımızda.

Bu yıl HTC ve Google işbirliğiyle üretilecek olan iki yeni Nexus modeli hakkında yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Önce Nexus Sailfish modelinin bir görseli ortaya çıkmıştı, şimdi ise iki model için FCC onayına ilişkin bilgiler geldi.

Nexus Sailfish ve Marlin’in özellikleri ne olacak?

Android Police isimli sitenin ortaya çıkardığı görsele göre Nexus Sailfish tam olarak aşağıdaki gibi olacak. Cihazın tasarımında HTC izlerini ve önceki Nexus modellerinin izlerini görmek mümkün olacak. Marlin modeline ilişkin bir bilgi henüz yok.

nexus-safilfish-fotografi

5 inç büyüklükte 1080p çözünürlüklü bir ekranla gelecek olan telefonda Android 7.0 Nougat işletim sistemi kullanılacak. 4 GB RAM, 32 GB depolama alanı da beklenen özelliklerden. Marlin modeli ise daha büyük olacak ve phablet segmentinde yer alacak. Nexus Marlin modelinin 5.5 inç ekran büyüklüğüne sahip olması bekleniyor.

Diğer taraftan her geçen gün cihazların HTC üretimi olacağı kesinleşiyor diyebiliriz. FCC onayına ilişkin ekran görüntülerinde “Made in Taiwan” görüntüsü dikkat çekiyor. HTC’nin Tayvan merkezli bir akıllı telefon üreticisi olduğunu düşündüğümüzde, ihtimaller kuvvetleniyor. Yeni cihazların önümüzdeki ay resmiyet kazanması bekleniyor.

nexus-sailfish-fcc-onayi

Elektronik dövmeler geliyor: DuoSkin