HTC Almanya’da yasaklanabilir!

htc patent ihlali

HTC’yi bir daha Almanya’da göremezsek şaşırmayın deriz. Konuyla ilgili detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor.

HTC’nin Almanya’da Patent ihlâli yaptığı iddia edildi. Konuyla ilgili bilgileri Wall Street Journal’dan aldık. Acacia Research Group, Teksas’ta Patent işleriyle uğraşan bir Firma.

Acacia; Mannheim Bölgesi’ndeki Savcıya bir suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun nedenini ise Deutsche Telekom oluşturuyor.

Deutsche Telekom üzerinden satılan HTC model telefonların özellikleri, düz model HTC telefonlara göre farklılık gösteriyor.

htc patent ihlali

Acacia bu farklılıklar için şunlara örnek verdi: Ses Kodlama Teknolojisi ve Telefonun yanlış bir şekilde lisanslanması. Acacia; hem Deutsche Telekom’a hem de HTC için Mannheim Bölgesi’ndeki Savcıya bir suç duyurusunda bulundu.

Acacia; Almanya’da hem düz model HTC’lerin hem de Deutsche Telekom model HTC’lerin satışlarının durdurulmasını talep etti.

İkilinin Almanya’da Patent İhlâli suçu işlediğini ve Dünya genelindeki HTC satışları için de haksız rekabete teşvik suçundan gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

Hâl böyle olunca da bir daha Almanya’da, HTC’yi göremezsek şaşırmayın deriz. Dava daha görülmekte, kesin bir karar yok. Karar sonuçlanınca tekrar sizlere haber vereceğiz.

Lenovo K4 geliyor!