BDDK, 26 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

BDDK, 26 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer gibi isimler hakkında suç duyurusunda bulundu. İşte detaylar.

BDDK kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bankacılık Kanunu‘nun “Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz.” hükmünü içeren 74. maddesine aykırılık söz konusu. Bu kapsamda İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ekonomistler Güldem Atabay ve Selçuk Geçer ile Gazeteci Emin Çapa hakkında 162. madde kapsamında suç duyurusunda bulunuldu.

BDDK, 26 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

Liste 26 kişiyi içeriyor. Bu isimler dolar kurunda yaşanan çalkantılar döneminde yorumlarını resmi hesaplarından paylaşıyorlardı. Selçuk Geçer’in dolar yorumları özellikle fazlasıyla izleniyor ve beğeniliyordu. Bu suç duyurusuna Geçer’den cevap gelmesi de uzun sürmedi. Geçer resmi Twitter hesabında “Öyle SUÇ DUYURUSUYLA olmaz. Acilen soruşturma açılmasını heyecanla bekliyorum. Bu ülkede kim MANİPÜLASYON yapmış, kimler bu işlere karışmış ve birilerinin cebi dolarken VATANDAŞ NASIL ÇARPILMIŞ ortaya çıksın diye.” ifadelerini kullandı. Yapılan açıklamada “Sosyal medya ve yayın organları üzerinden kur hareketlerini manipüle etmeye yönelik paylaşımları dolayısıyla aşağıdaki Twitter hesapları ve kişiler hakkında Kurumumuz, Bankacılık Kanununun 74. maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

FTM coin yükselişini hızlı bir şekilde devam ettiriyor