HTC 12 Ocak’ta Ocean’ı Tanıtacak

HTC Ocean serisi gercege donusuyor88342 0

HTC yeni nesil akıllı telefonunu tanıtmak için hazırlanıyor. Firma geçtiğimiz günler 12 Ocak tarihini işaret eden bir görsel yayınlamıştı. Ocean adını taşıyan bir telefon tanıtacak olan firmanın yeni nesil akıllı telefonu hakkındaki detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Uzak Doğulu teknoloji devi HTC, One M7 ile başlattığı yenilenme sürecini diğer akıllı telefonları ile günümüze kadar taşıdı. Kendisini daha çok premium bir akıllı telefon markası olarak konumlandırmak isteyen HTC, yüksek seviyede üst düzey malzeme kalitesine sahip ürünleri ile pazarda yerini korumaya çalışıyordu.

Amerika’da düzenlenecek olan CES fuarının hemen ardından 12  Ocak’ta düzenlenecek olan tanıtımla birlikte firmanın tanıtacağı Ocean isimli telefonun detayları belli olmaya başladı. İlk görselleri internete sızan ve donanımsal detaylarıyla fark yaratan cihaz ilginç özelliklerle geliyor.

htc ocean

Yine temel bir kasayla gelecek olan cihazın iki büyük özelliği bulunuyor. Bunlardan ilki Sense Touch adındanki teknoloji. Bu teknoloji sayesinde telefonun çerçevesine yaptığınız baskı ve baskının şiddeti algılanabiliyor. Bu sayede de cihaz farklı özelliklerin devreye girmesini sağlayabiliyor.

Şimdiye kadar görmediğimiz bir özellik olan Sense Touch, telefonun kenarlarına yerleştirilen sensörler sayesinde hangi kısma ne kadar baskı uygulandığı algınabiliyor. Bu sayede istenilen farklı komutların devreye girmesi rahatlıkla sağlanabiliyor. Aşılmış komutlar dışında firmanın bu teknoloji sayesinde yaratıcı sistemler de geliştirmesi düşünülüyor.

02011793526screenshot-207

Telefonun bir diğer ilginç özelliği ise bildirim ışığı tarafında karşımıza çıkıyor.  Telefonun kenarında büyükçe bir bildirim ışığının bulunduğu cihazda bildirim ekranda bir nevi ekran olarak kullanılabiliyor. Sızan görsellerde bildirim ışığının dokunmatik bir yüzey gibi kullanılacağı da görülmekte. USB Tip-C kullanan cihaz bu konuda olması gerekeni yaparken iddiaya göre 3.5mm kulaklık girişini de barındırmayacak.

htc ocean

İlk olarak ortaya çıkan iddialarda tek bir üst seviye telefon olması beklenen Ocean’ın yeni gelen bilgilere göre bir seri olacağı ortaya çıktı. 6” ve 5” iki farklı ekran çözünürlüğünde olması beklenen cihazların sadece ekran büyüklüğü değil donanımı da değişiyor. 5” olan modelin orta-üst seviye arasında yer alması beklenirken 6” olan modelin üst seviye olması bekleniyor.

Yaklaşık 10 gün sonra gerçekleştirilecek olan lansman hakkında yeni detaylar geldikçe aktarmayı sürdüreceğiz.

Sony 2017’de Çıkacak Oyunlarının Tanıtım Videosunu Yayınladı