Horizon Online PS5’e Çıkmayabilir

horizon online 1

Kurakasis’in paylaştığı detaylar Horizon Online’ın PS5’i pas geçebileceğini gösteriyor.

Horizon Zero Dawn, Sony ve Guerrilla Games için başarılı bir serinin başlangıcı oldu. Zero Down, PlayStation ve PC platformlarında toplamda 24 milyon kopya sattı. Devam oyunu Horizon Forbidden West de 8 milyondan fazla satış yapmayı başardı. Guerrilla Games şimdi 3. oyun üzerinde çalışıyor. Ancak MMORPG türünde Horizon Online projesi var. Verilen iş ilanına göre online oyun PS5’e çıkmayacak görünüyor.

Horizon Online

Söz konusu MMORPG projesinin adı Skyline ve yapım NCSoft tarafından geliştiriliyor. Oyunlar hakkında araştırmalar yapan Twitter kullanıcısı Kurakasis, Skyline hakkındaki iş ilanlarını ve bilgileri derledi. Skyline yani Horizon Online için verilen bir ilana göre oyun PC ve mobil platformlar için hazırlanıyor. Grafik motoru olarak da Unreal 5 kullanılıyor. Şu anki geliştirme safhasında PS5 versiyonuyla ilgili herhangi bir şey yok. Bu durum da oyunun PS5’e gelmeyeceği iddialarına yol açtı. Ancak şunu da belirtelim, oyunun gelecekte PS5 sürümünün çıkması mümkün.

Kurakasis’e göre eski NCSoft çalışanlarının LinkedIn ve Facebook gönderileri Horizon Online projesinin 2021’de başladığını gösteriyor. Oyun büyük ihtimalle NCSoft’un diğer online oyunu Aion 2’den sonra piyasaya sürülecek. Aion 2’nin bu sene ya da 2025’te çıkması bekleniyor. Sonuç olarak Horizon’ın online oyunu 2025 veya sonra çıkabilir.

iPhone 16, iPhone 15’e Kıyasla ‘Çok Az’ Değişiklik Sunacak