Honor eski günlerine geri dönüyor

Honor Magic 3 serisi Snapdragon 888 Plus ile geliyor!

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Honor eski günlerine geri dönüyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Bilindiği üzere Honor Huawei’nin alt markalarından biriydi. Fiyat performans odaklı ürünleri sayesinde kısa sürede önemli bir müşteri kitlesine erişen Honor, bazı pazarlarda Huawei’yi de geride bırakmayı başarmıştı.

Huawei üzerine uygulanan ambargolar Honor’ı da etkiledi. Huawei modellerinde olduğu gibi Honor modellerinden de Google servisleri kaldırıldı.

Bir süre sonra sürpriz bir kararla Huawei, Honor’ı elden çıkarma kararı aldı. Honor Çin’de oluşturulan bir konsorsiyuma devredildi.

Huawei ile bağlarını koparan Honor, belli ambargolardan kurtulmak için de görüşmelere başlamıştı.

Honor eski günlerine geri dönüyor

Henüz bu görüşmelerden bir sonuç çıkmamış olsa da Honor satışları şimdiden artmaya başlamış durumda.

Çin kaynaklı bazı raporlara göre Honor anavatanındaki satışlarını önemli oranda arttırdı. Muhtemelen uygulanan ambargolar ortadan kalktığında Honor satışları da önemli oranda artacaktır. Fakat şimdilik bu artışın Çin ile kısıtlı kalacağını söyleyebiliriz. Çünkü Çin’de zaten pek çok sosyal medya uygulaması ve Google kullanımı yasak.

Eğer Honor global pazarda eski gücüne kavuşmak istiyorsa, kesinlikle ambargolardan kurtulmalı ve Google servislerini telefon modellerine geri kazandırmalı. Aksi takdirde uygulanan tüm politikalar başarılı sonuçlar vermeyecektir. Keza bunun en net örneği Huawei diyebiliriz. HarmonyOS için dökülen milyonlarca dolara rağmen Huawei kan kaybetmeye devam ediyor.

Xiaomi, Haziran ayında Apple’ı solladı