Honor 70 serisi 30 Mayıs’ta tanıtılacak

Honor 70

Honor 70 serisini 30 Mayıs’ta resmi olacağını açıklayan Honor, telefondan ilk görselleri ve teknik özellikleri hakkında ilk detayları da paylaştı.

Yeni amiral gemisi akıllı telefonu Magic 4 Pro’ü geçtiğimiz günlerde dünyada dört bir yanında piyasaya süren Honor, Magic 4 Pro’nun çıkışının ardından bu kez de farklı bir akıllı telefonu kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Çin merkezli telefon üreticisi, Honor 70 serisini 30 Mayıs’ta tanıtacak.

Bu ay bitmeden resmi olarak tanıtılacak olan telefonu duyuran Honor, aynı zamanda telefonun tasarımını gözler önüne seren ilk görselleri de paylaştı.

honor 70 2

Honor’un yeni akıllı telefonu, arka kamerasının ilginç tasarımıyla dikkat çekiyor. Arka paneli oldukça şık bir tasarıma sahip olan telefonun kamerası son dönemde çıkan diğer telefonlardan farklı bir kamera tasarımı tercih etmiş gibi görünüyor.

Arka kameranın ana lensi 54 megapiksel. Bu lensin Sony’nin en son çıkardığı gelişmiş kamera lenslerinden biri olduğu söyleniyor. Digital Chat Station’a göre söz konusu bu lens Sony IMX800 olacak. Eğer bu iddia doğru çıkarsa Honor’un yeni telefonu Sony IMX800 kullanan ilk akıllı telefon olacak.

Honor henüz konu hakkında resmi bir açıklama yapmasa da telefonun üç farklı versiyonla geleceği söyleniyor: Honor 70, 70 Pro ve 70 Pro+. Bu üç modelin işlemcileri Snapdragon 7 Gen 1, Dimensity 8100 ve Dimensity 9000 olacak. Standart model Snapdragon 7 Gen 1’den, Pro modeli Dimensity 8100’den, Pro+ modeli ise Dimensity 9000 yonga setinden güç alacak.

Rusya Ukrayna savaşında lazer silahlarını test ediyor