Apple yapay zeka ekibinin liderini Google’a kaptırdı

Apple

Apple yapay zeka ekibinin liderini Google’a kaptırdı. Ofise dönme kararı yüzünden şirketten ayrılan Ian Goodfellow, Google ile anlaştı.

Bildiğiniz gibi Apple’ın evden çalışma dönemini sonlandırıp çalışanlarını ofise çağırması çalışanlar tarafından pek hoş karşılanmamış ve tepkileri beraberinde getirmişti. Koronavirüs salgını daha tam anlamıyla geçmeden ofise dönmek istemeyen bazı çalışanlar, işi istifaya kadar götürmüştü. Ofiste çalışma kararının ardından şirketten ayrılan bu isimlerden biri de Ian Goodfellow’du.

Goodfellow, şirketin yapay zeka departmanının başındaki isim olduğu için en çok onun ayrılığı dikkat çekmişti. Amerikalı teknoloji devi çalışanlarının tepki göstermesinin ardından ofise dönme kararını yumuşattı ancak Goodfellow çoktan şirketten ayrılmıştı. Apple’ın elinden kaçırdığı Googfellow, çok geçmeden Google ile anlaştı.

deepmind

Ian Goodfellow, böylece Google’a geri dönmüş oldu. Çünkü Goodfellow daha önce de Google’da çalışmıştı. Goodfellow, eski işinde olduğu gibi Google’da da yapay zeka ve makine öğrenme üzerine çalışacak. Goodfellow’un Google’ın DeepMind ekibine katıldığı ve burada yapay zeka çalışmalarına katkıda bulunacağı açıklandı.

Aslında Google da çalışanlarının belli günler ofise gelmesini gerektiren hibrit bir çalışma düzeni uyguluyor. Ancak Bloomberg’de yer alan habere göre Goodfellow evden çalışmasına izin verecek bir pozisyon için Google ile anlaşmış olabilir.

Sonuç olarak Apple, ofise geri dönme kararı yüzünden önemli bir çalışanını en önemli rakiplerinden birine kaptırmış oldu.

Pentagon UFO olaylarını araştırıyor