Samsung, aynı çip üzerinde flaş ve RAM getiren LPDDR5 uMCP’yi tanıttı

Samsung, aynı çip üzerinde flaş ve RAM getiren LPDDR5 uMCP'yi tanıttı

Samsung, bugün LPDDR5 UFS tabanlı multichip paketi veya uMCP adlı en yeni bellek çözümünü tanıttı. LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 NAND flash’ı tek bir yonga üzerinde entegre ederek orta sınıf bir yonga setine sahip bir akıllı telefonda amiral gemisi düzeyinde performans sunmayı vaat ediyor.

Samsung bugün, LPDDR5 UFS veya uMCP, çoklu çip paketi adı verilen en yeni bellek çözümünü tanıttı. LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 NAND flash’ı tek bir yonga üzerinde paketliyor. Böylece orta sınıf bir yonga setine sahip bir akıllı telefonda amiral gemisi düzeyinde performans sunmayı vaat ediyor.

Samsung, aynı çip üzerinde flaş ve RAM getiren LPDDR5 uMCP'yi tanıttı

Samsung’un Bellek Ürün Planlama Ekibi Başkan Yardımcısı Young-soo Sohn, Samsung’un LPDDR5 uMCP’sinin tüketicilerin “daha düşük seviyeli cihazlarda bile kesintisiz akış, oyun ve karma gerçeklik deneyimlerinin keyfini çıkarmasını” sağlayacağını söyledi. Fantezi PR konuşmasının ötesinde, çip, basitleştirilmiş iç mimari sayesinde üreticilerin telefonlarını daha ucuz ve daha hızlı hale getirmelerini sağlayacak. Samsung, DRAM performansında %50 artış – 17 GB/sn’den 25 GB/sn’ye, NAND flash performansı ise LPDDR4H tabanlı UFS 2.2 depolama ile karşılaştırıldığında 1,5 GB/sn’den 3 GB/sn’ye iki katına çıkarıldı. Çip yalnızca 11,5 x 13 mm ölçecek ve diğer dahili parçalar için daha fazla alan yaratacak. Samsung, üretici gereksinimlerine göre farklı kapasiteleri uyarlayabilecek: DRAM, 6GB ile 12GB arasında herhangi bir yerde olabilirken, depolama alanı 128GB ile 512GB arasında değişecek. Birkaç akıllı telefon üreticisiyle yapılan testler tamamlandı ve Samsung, uMCP’li telefonları bu ayın başlarında getirmeyi bekliyor.

Huawei ve ZTE yasaklara rağmen 5G’nin liderleri