Hırsızlığa karşı artık akıllı kapılar var

RT Akıllı Kapılar 2

Türkiye kapı sektörü, artan hırsızlık olaylarını teknolojiyle durdurmaya çalışıyor. Akıllı kapılar; parmak izi, şifreleme, biyometrik sistemler ve göz bebeklerinden tanıma gibi teknolojilerle kullanıcıların güvenliğini sağlıyor.

Firmalar tarafından da büyük ilgiyle takip edilen bu teknoloji sayesinde kişiye özel tasarlanmış ve sahibini tanıyan çelik kapı sistemleri son dönemin en trend konusu. Tüm bu bileşenleri aynı çatı altıda bir araya getiren, dünyanın ikinci, Avrasya coğrafyasının ise en büyük ihtisas fuarı Avrasya Pencere, Cam ve Kapı Fuarı ise; Mart ayında akıllı kapılar ve çelik kapılara da ev sahipliği yapacak. Son yıllarda artan hırsızlık olaylarını Türkiye çelik kapı sektörü, teknolojiyi arkasına alarak ürünler geliştirmeye başladı. Kopyalanabilen anahtarlar, kolayca açılabilen kapı ve pencereler ev sahiplerinin korkulu rüyası olunca firmalar, kişiye özel tasarlanmış ve sahibini tanıyan kapı ve çelik kapı sistemlerine yoğunlaştı.

Akıllı Kapılar

Sevdiklerinizin güvenliğini akıllı kapılar ile en üst seviyeye çıkartın

Bugün, sektör klasik donanımlarından farklı olarak, parmak izi, şifreleme, biyometrik sistemler ve göz bebeklerinden tanıma gibi teknolojilerle yüksek güvenilirlikte çalışan donanımlar yaratıyor. Ayrıca akıllı teknolojiler sayesinde yaşam alanlarını uzaktan, kumanda edebileceğimiz başka sistemleri de son tüketicilerle buluşturuyor. Ve ilerleyen yıllarda teknolojinin hangi boyutlara ulaşacağını ön görememekle birlikte, ev otomasyon sistemleriyle entegre çalışan kapılar, yoğunlukla karşımıza çıkacağa benziyor. Öte yandan akıllı kapılar gibi akıllı kilitlerde Türkiye kapı sektörünün gündeminde olan başka bir konu.

Yeni nesil kablosuz araçlar, insan yaşamına kolaylık ve güvenlik sağlamanın ötesinde gelecekte anahtar taşıma zorunluluğunu da rafa kaldıracağa benziyor. Akıllı kilitler standart bir tuş kilidinin sunamayacağı rahatlığı kullanıcısıyla buluşturmanın ötesinde sevdiklerinizin güvenliğini sağlamaktaki temel değişimlerin başında geliyor.

Ayrıca kentsel dönüşümün yarattığı yeni konutlar ve renovasyon gören yapılar sayesinde hızla karşımıza çıkan yeni nesil kapılar; 8 – 11 Mart 2017 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Avrasya Pencere, Cam ve Kapı Fuarı 2017’de takipçilerini bekliyor.

Amazon’da drone ile teslimat için paraşüt desteği