Hindistan kendi uzay istasyonunu kurma üzerine bazı planlara sahip. İşte tüm detaylar.
Hindistan, 2035 yılına kadar kendi uzay istasyonunu kurmayı ve beş yıl sonra da aya insanlı bir görev gerçekleştirmeyi planladığını duyurdu. Ülke, son yıllarda uzay programını hızlandırdı ve geçtiğimiz Ağustos ayında Ay’ın güney kutbu yakınına bir uzay aracını başarılı bir şekilde indiren dünyada ilk ülke oldu. Kısa bir süre sonra Eylül ayında güneşi incelemek için bir araştırma başlattı. Ancak insanlı uzay uçuşu yeni bir alan. Yaklaşan Gaganyaan misyonu, Hindistan’ın kendi yeteneklerini kullanarak uzaya astronot gönderdiği ilk sefer olacak ve ülke şu anda insan mürettebatını destekleyecek araçları test etmeye hazırlanıyor.
Ülkenin Başbakanı Narendra Modi’nin liderliğindeki bir toplantıda, ülkenin uzay ajansı, nihai ay misyonu öncesinde 2025’te ilk insanlı fırlatmayı gerçekleştirmek için bir plan hazırladı. Şu anda 21 Ekim için planlanan Mürettebat Kaçış Sistemi Test Aracının bir gösteri uçuşunu gerçekleştirecek ve daha sonra fırlatma aracını, içinde insan bulunmayan üç test görevine gönderecek. Sonuç olarak Hindistan, uzaya astronot gönderme öncesinde 20 civarında test planlıyor.
Ülke, “iddialı” olduğu kabul edilen diğer hedeflerini mümkün kılmak için yeni bir fırlatma rampası ve yeni nesil bir fırlatma aracı inşa ettiğini söylüyor. Ülkenin 2035 yılına kadar Bharatiya Antariksha İstasyonunu (veya Hindistan Uzay İstasyonunu) kurmasının ve 2040 yılına kadar Ay’a mürettebatlı bir görev başlatmanın yanı sıra, gezegenler arası misyonlar gibi düşünceleri de var.
PUBG MOBILE Wonder Creators Network yatırım planını duyurdu