Hey Siri komutu tarihe karışıyor

Siri

Apple’ın sesli asistanı olan Siri’yi harekete geçirmek için kullanılan “Hey Siri” ifadesi artık tarihe karışıyor diyebiliriz.

Hey Siri komutu tarihe karışıyor. Apple, Siri üzerinde önemli bir revizyon gerçekleştiriyor. Bloomberg muhabiri Mark Gurman’ın aktardığına göre, bu değişiklikle birlikte, “Hey Siri” tetikleme ifadesine olan ihtiyaç ortadan kalkacak. Yeni düzenlemeye göre, kullanıcıların yalnızca “Siri” demeleri ve ardından komutlarını vermeleri yeterli olacak. Bu gelişme, Apple’ın sesli asistanının, Amazon’un sesli asistanı Alexa’ya daha benzer bir kullanıcı deneyimi sunmasını hedefliyor. Alexa’nın aktivasyonu, “Alexa” diyerek ve ardından komutu vererek oldukça basittir.

Apple siri

Bu iki kelimelik tetikleme ifadesinden tek kelimeye geçiş, Siri’nin farklı aksanlarda ve diyalektlerde “Siri” ifadesini doğru bir şekilde anlamasını gerektiriyor. Bu durum, teknik açıdan bazı zorlukları beraberinde getiriyor. Mevcut “Hey Siri” ifadesi, sistemin tetiği doğru bir şekilde tanımasını kolaylaştırıyor.

Tetikleme ifadesindeki bu değişikliğe ek olarak, Apple’ın Siri’yi üçüncü taraf uygulamalar ve hizmetlerle daha derin bir şekilde entegre etmeye çalıştığı biliniyor. Bu entegrasyon, ekstra bağlamsal bilgilerin kullanılmasını sağlayarak, kullanıcılara daha işlevsel bir yardımcı sunmayı hedefliyor.

Siri iOS 14.5'te artık 'varsayılan' bir sese sahip olmayacak

Hey Siri komutu tarihe karışıyor

Bu değişikliklerin tam zamanlaması henüz netleşmiş değil ancak 2023 veya 2024 yıllarında bu yeniliklerin hayata geçirilmesi bekleniyor. Apple, bu güncellemeyi yaz aylarında düzenleyeceği Küresel Geliştiriciler Konferansı (WWDC) sırasında iOS 17 ile birlikte duyurabilir. Ancak konferansın odak noktasının Apple’ın karma gerçeklik kulaklığı olması bekleniyor, bu nedenle Siri’ye dair bu tetikleme ifadesi değişikliği konferansın ana gündemi olmayabilir.

Siri

iOS 17’nin, el feneri parlaklığı üzerinde detaylı kontrol, özelleştirilebilir Ekran Kilidi seçenekleri, daha çok grafik içeren yenilenmiş Apple Music ve App Kütüphanesi’nin özelleştirilip düzenlenebilme yeteneği gibi yenilikler getireceği söyleniyor. Ayrıca yeniden tasarlanmış bir Kontrol Merkezi ve uygulama yan yükleme olasılığı da söz konusu. Hey Siri komutu tarihe karışıyor.

Microsoft CEO’su, OpenAI’ı kontrol ettikleri iddiasını yalanladı