Google tablet ve bilgisayar işinden çekiliyor

Google Tablet

Google tablet ve bilgisayar sektöründen elini eteğini çekmeye hazırlanıyor. Google’ın Pixel tablet ve PC departmanında çalışanlara, Google içerisinde başka işler bakması söylenmiş.

Google, Pixel telefonları ile yakaladığı başarıyı tablet ve bilgisayar alanında da göstermek istemiş ve bu doğrultuda ürün gamını genişletmişti. Ancak Google, Apple’ın iPad ve MacBook modellerine maalesef ki rakip olamamıştı. Ekonomiye bağlı olarak daralan tablet ve PC segmentinde işi gittikçe zorlaşan Google, kar elde edemediği segmentten elini eteğini çekmeye hazırlanıyor.

Google tablet ve bilgisayar işinden elini eteğini çekiyor

Gelen bilgilere göre; Google, tablet ve PC alanında görev yapan çalışanlarına, şirket içerisinde kendilerine farklı pozisyonlar bakmaları gerektiğini söylemiş. Tablet ve PC departmanını kapatmaya hazırlanan Google, uzun bir süre bu segmente giriş yapmayacaktır.

Ancak bu noktada Google’ı tebrik etmek gerekiyor. Diğer firmalar kapatacakları departmandaki çalışanları bir çırpıda işten çıkarabiliyor. Google ise çalışanlarını yine şirket içerisinde tutmak istiyor.

Android Q Beta çıktı! Peki, Android Q Beta nasıl yüklenir?

Apple’ın karşısında tablet ve PC alanında Samsung da başarılı bir performans sergileyememişti. iPad modelleri ile tüm Android tabletlerin satışlarını baltalayan Apple, daha 6-7 yıl daha bu alanda lider olmaya devam edecek. Özellikle iPad Pro modelleri ile PC’lere kafa tutan Apple’a rakip olmak an itibariyle imkansıza yakın.

Google Tablet