HBO toplu işten çıkarımlara başladı!

HBO toplu işten çıkarımlara başladı!

Şirketin HBO ve HBO Max genelinde yaklaşık 70 işçiyi işten çıkardığı bildirildi. Görünüşe göre Warner Bros. Discovery’deki büyük maliyet düşürme hamlesi devam ediyor. İşte tüm detaylar.

İşten çıkarmalar, hem HBO hem de HBOMAX bölümündeki çalışanların yaklaşık yüzde 14’ünü oluşturuyor. Şirketlerin kurgusal olmayan ekibi küçülüyor. İşin Discovery tarafından gelen belgesel programlama akışı göz önüne alındığında bu şaşırtıcı bir karar değil. Zira şirket belgeselden çok farklı yönlere önem vermeye başladı. Variety’nin belirttiği gibi, canlı aksiyon ve ailelere yönelik programlar şu anda şirketin öncelikleri arasında yer alıyor.

HBO toplu işten çıkarımlara başladı!

The Hollywood Reporter’a göre, bütçe kesintileri ve değişen stratejilerin bir parçası olarak birçok HBO Max kendi orijinal içeriklerine odaklanacak. Yayın, bünyesinde daha az kurgusal ve canlı aksiyon aile projeleri gibi yapımlara odaklanacak. Bugünkü işten çıkarmalar kapsamında hiçbir proje iptal edilmedi. Warner Bros. Discovery kısa süre önce Max’e özel olarak tanıttığı filmler olan Batgirl ve Scoob!: Holiday Haunt’ı yapmaya devam edecek. Raporlara göre şirket, filmleri vergi indirimleri lehine rafa kaldırdı. Ayrıca Max’in oyuncu kadrosu ve uluslararası ekipleri küçültüldü. Üçüncü taraf içeriğinin satın alınmasıyla ilgilenen ekip de etkilendi. Bu arada, diğer Warner Bros. Discovery bölümlerinde işten çıkarmaların beklendiği söyleniyor. Son dönemlerde büyük şirketler dahi global enflasyondan oldukça kötü etkilenmiş görünüyor.

Disney ve Marvel, 9 Eylül’de bir oyun sergisi düzenleyecek