HBO Max ve Discovery+ tek bir hizmette birleştirilecek

HBO Max, 15 ülkeye daha genişleyecek

ABD’nin en büyük medya şirketlerinden biri olan WarnerMedia ile Discovery’nin birleşmesini onayladığına dair haberler geçtiğimiz günlerde çıkmıştı. Şimdi ise bu birleşmenin şirketlerin doğrudan tüketiciye yönelik yayın hizmetleri olan HBO Max ve HBO Max’i nasıl etkileyeceğine dair haberler ortaya çıktı.

HBO Max ve Discovery+ tek bir hizmette birleştirilecek! Discovery CFO’su Gunnar Wiedenfels, HBO Max ve Discovery+’yı birleştirmeyi düşündüklerini söyledi.

Wiedenfels, pazartesi günü Deutsche Bank’ın 30. Yıl Medya, İnternet ve Telekom Konferansı’ndaki sunumu sırasında şunları söyledi: “Dolayısıyla, hemen, paket yaklaşımını, belki tek bir oturum açmayı, belki de diğer ürüne bir tür içerik beslemeyi vb. hazırlamak için çalışıyoruz, böylece erkenden bazı avantajlar elde etmeye başlayabiliriz. Ancak zor olan, teknoloji platformunu uyumlu hale getirmek, çok güçlü bir doğrudan tüketiciye yönelik ürün ve platform oluşturmak olacak ve bu biraz zaman alacak” dedi. Yönetici ayrıca, şirketlerin şu anda çok büyük bir maliyet faktörü olduğunu söylediği hizmetler için pazarlamayı optimize etme yeteneğinden daha hızlı yararlanacaklarını da kaydetti.

HBO Max, 15 ülkeye daha genişleyecek

HBO Max ve Discovery+ tek bir hizmette birleştirilecek

Hem ABD hem de AB onayını alarak ikinci çeyrekte kapanması beklenen 43 milyar dolarlık birleşme, yeni Warner Bros. Discovery’nin HBO/HBO Max, CNN, Warner Bros.’u bir araya getiren güçlü bir medya imparatorluğu olacak.

HBO Max 73,8 milyon küresel aboneye, Discovery+ ise 2021’in sonunda 22 milyona ulaştı. CFO, HBO Max ve Discovery+’nın bu modelle zaten başarıya ulaştığı için, nihayetinde gelecek olan birleşik hizmetin büyük olasılıkla reklam destekli ve reklamsız bir katman sunacağını belirtti. İki platformun birleşmesi sonrası reklamlı ve reklamsız hizmetlerin fiyatlarının ne olacağı ise henüz bilinmiyor.

Bu telefon çok satar: Karşınızda Galaxy A33 5G!