HBO Max platformuna beklenmeyen eleştiri

HBO Max platformuna beklenmeyen eleştiri

Steven Spielberg, HBO Max gibi yayın hizmetlerinin pandemi sırasında film yapımcılarını yüz üstü bıraktılarını söyledi. İşte tüm detaylar.

Yönetmen, The New York Times ile yaptığı röportajda Warner Bros.’un filmlerini 2021’de HBO Max ile aynı gün ve tarihte gösterime sokma kararına atıfta bulundu. O sırada Christopher Nolan, Warner Bros.’u ani duyuru nedeniyle eleştirdi. Spielberg, “Salgın, yayın platformları için aboneliklerini rekor seviyelere yükseltme fırsatı sundu. Ancak aynı zamanda en iyi film yapımcısı arkadaşlarımdan bazılarını çok zor durumda bıratı” Dedi. “Onlara para ödendi ve filmler aniden bu durumda HBO Max’e düşürüldü. Ve sonra her şey değişmeye başladı.” Yönetmenin ifadelerine göre salgın geldiğinden beri artık sinema tarih oldu. Zira insanlar evlerinden her şeyi izlemeye başladılar ve durum tamamen dijital bir hal aldı. Bu kapsamda daha fazla yönetmen de mağdur olmuş oldu.

HBO Max platformuna beklenmeyen eleştiri

Yönetmen ayıca mevcut durumla ilgili “Bence yaşlı izleyiciler rahatladılar. Ama aynı yaşlı izleyicilerin sinemaya girdiklerinde, bir grup yabancıyla sosyal bir ortamda bulunmalarının da iyi olduğunu düşünüyorum” dedi. Spielberg, “Elvis’in yerel gişede 100 milyon dolar kırmasını cesaret verici buldum” dedi. “Birçok yaşlı insan o filmi izlemeye gitti ve bu bana pandemi endemik hale geldikçe insanların sinemaya geri dönmeye başladığına dair umut verdi. Filmlerin geri geleceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Joe Biden, Elon Musk’ın diğer ülkelerle ‘ilişkilerine’ gözünü dikti