HBO ve HBO Max, 3 milyon abone kazandı

HBO ve HBO Max, 3 milyon abone kazandı

Variety’nin haberine göre HBO Max ve HBO, Netflix’in yıllardır ilk kez 200.000 abonesini kaybettiği aynı çeyrekte 3 milyon abone topladı. İşte tüm detaylar.

Akış/kablo hizmeti, yeni Warner Bros. Discovery medya holdinginin bir parçası olmaya hazırlanıyor. Ancak şirket bundan önce son kez kazanç raporu bildirdi. Yeni HBO / HBO Max aboneleri şu anda yurt içinde 48,6 milyon ve dünya çapında 76,8 milyon aboneye ulaştı. Bu, geçen yıla göre 12.8 milyon artma ve sağlam bir büyüme anlamına geliyor. Yayın akışı  reklamsız olarak ayda 15 ABD doları veya reklamlarla birlikte 10 ABD doları olarak fiyatlandırılıyor.

HBO ve HBO Max, 3 milyon abone kazandı

WarnerMedia geliri, HBO Max’e yapılan yatırımlar ve CNN+’nın başarısız lansmanı nedeniyle geçen yıla göre yüzde 32,7 düşüşle 1,3 milyar dolara geriledi. AT&T’nin WarnerMedia’yı elden çıkarmaya ve kesinlikle temel telekom işine odaklanmaya karar vermesinin temel nedeni bu. Örneğin, şirket on yıldan fazla bir süredir faturalı telefon ağı eklemelerindeki en büyük kazancını açıkladı. WarnerMedia ve diğer elden çıkarılan işletmeler hariç tutulduğunda, AT&T geliri, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,5 artarak 29,7 milyar dolar oldu.

WarnerMedia ve Discovery’nin elden çıkarılmasıyla AT&T, 5G ve fiber dağıtımlarına ücretsiz nakit yatırım yapmayı planlıyor. CEO John Stankey şirketin kazanç çağrısı sırasında hazırladığı bir açıklamada “AT&T yeni bir çağa girdi” ifadelerini kullandı. Özellikle Netflix’in düşüş yaşadığı bu dönemde bu başarı takdire şayan diyebiliriz.

iPhone 14 Pro bir USB-C bağlantı noktasına sahip olmayacak