HarmonyOS temel olarak Android’e benzeyecek

HarmonyOS 2.0

Huawei’nin mobil işletim sistemi ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. İşte HarmonyOS ile ilgili son ayrıntılar.

Bilindiği üzere Huawei şu aralar yeni mobil işletim sistemi üzerine yoğunlaşmış durumda. Eğer büyük bir aksilik yaşanmazsa Çinli üretici yeni mobil işletim sistemini önümüzdeki dönemde tanıtmayı planlıyor.

Malum son 1 yıldır çıkan Huawei modellerinde Google servisleri yer almıyor. Bu da ister istemez kullanıcıların Huawei cihazlarına karşı mesafeli olmasına zemin hazırladı. Bu dezavantajı ortadan kaldırmak isteyen Çinli üretici kendi mobil işletim sistemi üzerinde çalışmaya karar vermişti.

Peki gerçekten de Huawei’nin kendi mobil işletim sistemi başarılı olabilecek mi? İşte bu sorunun yanıtı.

HarmonyOS her açıdan Android’i temel alacak

Huawei’nin yeni işletim sistemi ile en çok merak edilen detay, hangi birimi temel alacağıydı. Bununla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Huawei yetkilileri tarafından yapılan açıklamada HarmonyOS’in Android’i temel alacağı belirtildi.

Peki bu ne anlama geliyor. Aslında son derece basit. Android için geliştirilen uygulamaların büyük bir çoğunluğu HarmonyOS’te de çalışacak. Yani geliştirici ekipler Huawei’nin yeni mobil işletim sistemi için uzun bir ek mesai yapmak zorunda kalmayacaklar.

Elbette herşeye rağmen şunu belirtmek gerekiyor. Huawei’nin işi hiç kolay değil. Kendi mobil işletim sistemini de yapsa Google servisleri olmadan Çinli üretici fazlasıyla zorlanacaktır. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Xiaomi 3 farklı katlanabilir ekranlı telefonla geliyor