Huawei HarmanyOS hakkında 3 marka başvurusu yaptı

HarmonyOS

Huawei HarmanyOS hakkında çok önemli gelişmelere imza atıyor. Firma bu sefer yeni işletim sistemi ile ilgili 3 marka başvurusunda bulundu.

Dünyanın en büyük akıllı telefon şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Huawei HarmanyOS hakkında yeni bir dünyanın kapılarını açtı. ABD yönetiminin uygulamış olduğu ticaret yasakları kendi işletim sistemlerini üst düzeye çıkarmalarına neden oldu. Bu durum aslında son derece yararlı sonuçlar doğurdu diyebiliriz. Firma geliştirici Konferansında yeni mobil işletim sistemi ile ilgili bazı yenilikler yapacağını da söylemişti.

Huawei alternatif işletim sistemi kurmak istiyor

Huawei’nin bu işletim sistemi ile ilgili farklı planları bulunuyor. Bu planlardan birisi çeşitli ticari markalar almaktan geçiyor. Çinli teknoloji devi tarafından ortaya atılan bir iddiaya göre Huawei’nin; HarmonyOS, HarmonyOS Connected ve HarmonyOS Linked isimlerinde 3 farklı şirket kurduğu söylendi. Bu şirketlerin kısa bir süre içerisinde aktif hizmete başlayacağı ifade ediliyor.

Huawei Next Image Inspirirajte svijet svojom fotografijom i osvojite vrijedne nagrade 4

Firmanın bu markaları kurarak, insanların kendi ürünlerine daha fazla alışkın olmasını sağlamaya çalıştıklarını söyleyebiliriz. Genel olarak şirket kurmayan bir işletim sistemi güvenilir olmayacaktır. Bu nedenle firma en azından kısa süreli planlarında bile yeni şirketler kurmayı hedefliyor.

Huawei tarafından kurulacak bu yeni şirketler ile ilgili çok önemli bir detay daha bulunuyor. HarmonyOS platformu sadece akıllı telefonlarda kullanılmayacak. Aynı zamanda otomobil ve televizyon ile birlikte; araç içi sistemlerde de kullanıma sunulacak. Böylece devasa bir ekosistem kurulmak isteniyor. Sizce Huawei tarafından geliştirilecek bu yeni işletim sistemi ne tür katkılar sunacak? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.