Half Life ile ilgili bir gerçek daha ortaya çıktı!

half life

1998 yılında çıkan ve oyun tarihine damga vuran yapımlardan biri olan Half Life ile ilgili hiç duyulmamış bir gerçek daha ortaya çıktı.

Valve tarafından geliştirilen Half Life, 1998 yılında PC için yayınlanmıştı. O zaman kadar yapılmış olan en başarılı FPS oyunu olarak kabul edilen yapım, günümüzde bile sevilerek oynanan nadir oyunlardan birisi.

Half Life’ı bu kadar efsane bir yapım haline getiren öğelerden birisi de oyun içerisinde yer alan dinamikler. Oyunun yapımcı ekibi hiç bir zaman Half Life’ın nasıl bir sisteme sahip olduğu konusunda açıklamalarda bulunmadı. Dahası, oyun içerisinde yer alan düşmanlarımızın hareketlerinin ufak yapay zeka kodlamalarıyla doğaçlama olduğunu bile çok sonradan öğrendik. Bu durum o zaman çıkmış bir yapıma göre devrim sayılabilecek bir yenilik.

Fakat bu kadarla da sınırlı değil. Half Life kodlarıyla uğraşan bir yazılımcı bazı ilginç detaylarla karşılaştı. Yazılımcının ortaya çıkardığı kodlara göre oyundaki NPC’ler koku alma temelli bazı yapay zeka kodlarına sahip. Yani NPC’ler oyunda bulunan cesetlerin kokusunu alarak ona göre hareket ediyor. Bu hareketler doğaçlama ya da belirli bir script doğrultusunda olmuyor.

Bulunan kodlarla Half Life’ın bir sırrı daha ortaya çıkmış oldu. Yazılımcı arkadaşın konu ile ilgili olarak paylaştığı videoya aşağıdan göz atabilirsiniz. Videoda NPC’nin hareketlerini dikkatli bir şekilde takip edin. Zira her defasında farklı bir tepki verdiğini göreceksiniz.