Half Life 3’ün İsim Hakları Yalan Oldu

valve logo1

Umutlar yine boşa çıktı.

Geçtiğimiz günlerde isim haklarının satın alınmasıyla birlikte oyuncuları bir kez daha sevince boğan Half Life 3 için atılan bu adımla ilgili de bir sorun ortaya çıktı. İsim hakları alındıktan kısa bir süre sonra site tarafından kaldırıldı.

half life 3

Söylenenlere göre bu satın almayı gerçekleştiren aslında Valve değildi. İddialara bakılırsa bunu yapan kişi Valve’in ismini kullanmış ve şirkete ait olan bir ismin haklarını aldığı için de kayıtlar kısa süre içerisinde siteden kaldırıldı. Dolayısıyla Half Life 3 için umutlar alışıldığı üzere (!) bir kez daha sönmüş oldu. Valve’in ne zaman gerçekten somut bir adım atacağı merakla bekleniyor.

Bekleyişin bu derece uzun sürmesi heyecanı arttırmasının yanı sıra Valve için bir dezavantaj da oluşturuyor. Çünkü yıllar süren bekleyişle oyuncuların beklentilerini üst seviyeye çıkaran yapımcı, oyunda yapacağı en ufak hatadan dolayı bile eleştiri oklarının hedefi haline gelecektir. Neyse ki Valve’in geçmişindeki efsane oyunları göz önüne aldığımızda bu ihtimalin az olması bizleri bir nebze rahatlatıyor.