Half Life 2 için yeni güncelleme yayınlandı

half life 2

Evet, yanlış okumadınız. Valve 15 yıl önce satışa sunduğu Half Life 2 için geç de olsa yeni bir güncelleme yayınladı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Half Life’ın oyun dünyasına kattıkları saymakla bitmez. Pek çok fps oyununa ilham kaynağı olan yapım, 1999 yılında PC’lerimize konuk olmuştu. Sonrasında çok beklenen devam oyunu ise 2004 yılında raflardaki yerini aldı.

Half Life 2 özellikle fizik motoruyla çağının ötesinde bir yapım olmayı başarıyordu. Bu sayede pek çok otorite tarafından döneminin en iyi oyunu seçilen Half Life 2, bir döneme de damgasını vurmayı başarmıştı.

HL2’nin satışa sunulması ve oyunun hikayesinin tam olarak yerine oturmadan sona ermesi, 3. oyun için beklentileri arttırmıştı. Fakat beklenen olmadı. Oyuncular 15 yıldır Half Life 3’ü beklese de henüz bu yönde somut bir adım atılmış değil.

HL2 için 15 yıl sonra gelen güncelleme

Valve Half Life 3 için çalışıyor mu bilinmez ama 15 yıllık HL2 için birşeyler yaptığı kesin. Geçtiğimiz gün HL2 için yeni bir güncelleme yayınlandı. Evet, Valve 15 yıllık oyunu için yeni güncelleme yayınlama kararı aldı.

Gelen güncelleme ile yükleme tarafında yaşanan sorunlar ve çeşitli ses problemleri giderilmiş oldu. En önemlisi de artık oyundaki yapay zeka karakteri göz kırpabiliyorlar. Bu sizin için ne kadar anlam ifade ediyor bilinmez, lakin bizim hayatımızda pek de bir şey değişmedi.

Resident Evil Project Resistance için yeni oynanış videosu