Hackerlar, Telegram’ı kullanarak kripto şirketlerini hedef alıyor

Kripto para dolandırıcılığı Zero Day Initiative

Hackerlar, kripto para şirketlerini ve yatırımcılarını ağlarına düşürmek için Telegram gruplarına sızarak bilgi topluyorlar.

Halihazırda oldukça ciddi bir krizle karşı karşıya olan kripto para dünyası, bu sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de hackerlarla uğraşmak zorunda kalıyor. Çünkü kripto para pazarının 1 trilyon dolara yaklaşan dev bir pazar haline gelmesi, siber suçluların da bu pazara akın etmesine sebep oldu. Sadece bu yıl milyarlarca dolarlık kripto para siber suçlular tarafından ele geçirildi.

Kripto para şirketlerini ve yatırımcılarını ağlarına düşürmek için birbirinden farklı yöntemler kullanan hackerlar, son dönemde de Telegram’a yöneldi. Özellikle kripto dünyasında aktif olan siber suçlular, kripto para şirketlerini hedef almak için Telegram’ı kullanıyor.

kripto para hacker 2

Microsoft tarafından yapılan uyarıda, özellikle kripto para piyasalarının VIP kullanıcılarının siber suçluların hedefinde olduğuna dikkat çekildi. Microsoft tarafından yayınlanan rapora göre DEV-0139 olarak isimlendirilen, kim olduğu bilinmeyen bir hacker ya da hacker grubu, kripto para borsaları ile VIP kullanıcıların iletişimini sağladığı Telegram gruplarına sızmayı başardı. Bir gruptan ötekine geçerek hem bilgi toplayan hem de buradaki kişileri ağına düşürmeye çalışan DEV-0139, gruptaki kişilerle iletişime geçerek onları kandırmaya çalışıyor. Çoğu zaman kendisini bir kripto para ya da yatırım şirketinin temsilcisi olarak gösteren DEV-0139, bu sayede kritik noktalara erişim sağlıyor.

Microsoft, DEV-0139’un kim olduğu konusunda bir bilgi paylaşmadı. Ancak Volexity tarafından yayınlanan ayrı bir rapor, DEV-0139’un Kuzey Kore merkezli Lazarus Group olabileceğini gösteriyor.

iQOO 11 ve 11 Pro resmen tanıtıldı