iQOO 11 ve 11 Pro resmen tanıtıldı

iQOO 11

Merakla beklenen iQOO 11 ve 11 Pro resmen tanıtıldı. Her iki telefon da Snapdragon 8 Gen 2 yonga setiyle geliyor.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markalarından biri olarak 2019 yılında kurduğu iQOO, yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını geçtiğimiz hafta tanıtmayı planlıyordu. Ancak Çin Komünist Partisi’nin eski başkanı ölünce Çin’de yas ilan edildi ve ülkede gerçekleşmesi planlanan etkinlikler ertelenmek zorunda kaldı. iQOO 11 ve 11 Pro’yu daha önce açıkladığı gibi 2 Aralık’ta tanıtamayan iQOO, geciken bu tanıtım etkinliğini dün gerçekleştirdi.

Tanıtım sırasında yayınlanan görsellerden de görebileceğiniz üzere iQOO 11 ve 11 Pro arasında kayda değer bir fark bulunmuyor. Tasarımları neredeyse birebir aynı olan iki telefonu teknik özellikler tarafındaki ufak farklar birbirinden ayırıyor. Ancak orada da öyle büyük farklar yok.

iQOO 11 Pro

Her iki telefon da Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alıyor. Samsung’un E6 ekran teknolojisini kullanan telefonların ikisinin de ekran boyutu 6.78 inç. 1440 x 3200p çözünürlüğündeki bu ekranların yenilenme hızı ise 144 Hz olacak. Her iki telefon da 8, 12 ve 16 GB olmak üzere üç farklı RAM seçeneğiyle satışa sunulacak.

Kamera tarafına geldiğimizde iki telefon arasındaki farklar karşımıza çıkmaya başlıyor. Her iki telefonda da üçlü arka kamera sistemi bulunuyor. Standart modelde bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksellik Samsung GN5. Pro modelinde ise ana lens 50 megapiksellik 50MP Sony IMX866. Standart modelde ana lense 13 megapiksellik portre kamerası ve 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Pro modelinde ise ana lensin eşlikçileri 50 megapiksellik bir geniş açılı lens ve standart modelde de bulunan 13 megapiksellik portre kamerası. Her iki telefonun da selfie kamerası 16 megapiksel.

iQOO 11 1

İki telefonun ayrıştığı bir diğer nokta da bataryaları ve şarj hızları. Standart model 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryanın şarj hızı 120W. Pro modelinde batarya 4700 mAh’a düşüyor ama şarj hızı 200W’a çıkıyor. Ayrıca Pro modelinde, standart modelde olmayan 50W kablosuz şarj özelliği de bulunuyor.

Yılın Oyunu Elden Ring seçildi