Apple Güney Kore mağazalarını açmaya hazırlanıyor

apple güney kore

Covid-19 nedeniyle dünya ekonomisi büyük yara almışken dev şirketler de dünya çapındaki mağazalarını kapatmak zorunda kalmıştı. 

Salgınla başarılı bir mücadele veren Güney Kore’nin ekonomisi ilk toparlanacak ekonomilerden biri olabilir. Apple Güney Kore için mağazalarını yakında açacağını duyurdu.

Apple Güney Kore mağazaları ile dünyaya umut verecek

Salgın nedeniyle geçici olarak tüm dünyada mağazalarını kapatan ve sadece online satış yapan Apple, salgının görece kontrol altına alındığı Güney Kore’deki mağazalarını açacak. Bu önemli bir girişim zira tüm dünyaya salgının kontrol altına alınması halinde ekonominin yeniden toparlanacağı mesajını da vermiş olcak. Bir diğer deyişle, Apple’ın mağazalarını açması dünya için umut verici bir gelişme olarak okunacak.

Apple aynı zamanda ABD’deki mağazalarını da Mayıs ayı içinde açmayı planladığını duyurmuştu. Ancak bu bekletinin biraz “iyimser” olduğu düşünülüyor ve Trump’ın zorlamasıyla yapıldığına dair şüpheler var. Zira vaka sayısı 1 milyona yaklaşan ABD’de Mayıs ayında ölümlerin yüz binli sayılara erişmesi de bekleniyor.

Peki şimdi insanlar nasıl evlenecek?

Güney Kore ise krizin başında hızlıca hareket ederek, 51 milyonluk nüfusuna virüsün bulaşmaması için yoğun şekilde test yapmıştı. Bu testler sonucunda sadce 10500 kişide virüs tespit edilmiş ve bu kişilerin virüsü yayması erkenden engellenmişti. Ölüm sayısı ise 229 ile sınırlı kalmıştı. Bir diğer deyişle, Güney Kore şu anda virüs salgını açısından dünyadaki en güvenli ülke kabul ediliyor.

apple güney kore

Apple Güney Kore’de mağazaları açsa bile, bunu ilk aşamada kontrollü olarak yapacak ve çalışma saatlerini az tutarak, hem çalışanlarını hem de müşterilerini koruma altına alacak. Dev şirket, Güney Kore’deki müşterilerinden, siparişlerini online olarak vermelerini, ürünlerini almak için mağazaları ziyaret etmelerini isteyecek.