Yapay Zeka YouTube Videolarının Sıkıcı Kısımlarını Atlayacak

YouTube, yeni yapay zeka özelliğini sundu

YouTube’un iPhone uygulamasında yer alacak yapay zeka özelliği kullanıcıların videolardaki sıkıcı kısımları kolaylıkla geçmesini sağlayacak. Peki nasıl olacak? İşte detaylar…

YouTube‘un iOS uygulamasına gelecek güncellemeyle birlikte Jump Ahead düğmesi eklenecek. Kullanıcılar videoda ileri atlamak için iki kez dokunduklarında Jump Ahead tuşunu görecekler. Bu düğmeye dokundukları zaman da yapay zeka videonun sıkıcı bölümünü geçecek. Söz konusu özellik büyük kısmı sırf reklam için doldurulmuş video içeriklerinden kurtulmak için güzel olacak görünüyor.

YouTube blogunda yazanlara göre yapay zeka en çok atlanan bölümler için izleyici verilerinden yararlanıyor. Google yaptığı açıklamada Jump Ahead tuşunun tüm videolarda görülmeyebileceğini de söyledi.

youtube

Aslında bu özellik YouTube’un Android uygulamasında bulunuyor ve önümüzdeki birkaç hafta içinde de iOS uygulamasında kullanıma sunulması planlanıyor. Fakat şöyle bir durum daha var, yapay zekalı atlama özelliği premium kullanıcıları için geçerli, yani ücretli. Şimdilik Amerika’daki kullanıcılarla sınırlı.

Kısa süre önce Apple ve birkaç teknoloji firmasının YouTube videoları aracılığıyla yapay zeka modellerini eğittikleri iddia edildi. Bu video içeriklerinin bir veri setinin parçası olduğu bildirildi. Apple sözünü ettiğimiz veri setini nisan ayında duyurulan açık kaynaklı OpenELM modellerinin geliştirmesinde kullandı. Apple konuyla ilgili olarak 9to5Mac sitesine yaptığı açıklamada OpenELM’in Apple Intelligence dahil olmak üzere hiçbir yapay zeka ya da makine öğreniminde yer almadığını vurguladı. Teknoloji devi bununla birlikte OpenELM’in yalnızca araştırma ve açık kaynaklı büyük dil modellerini geliştirmek amacıyla oluşturulduğunun altını çizdi.

Sevilen dizinin fişi çekildi