Güneş ışınlarının göze verdiği zarar açıklandı! Bunları yapmayın

Güneş ışınlarının göze verdiği zarar açıklandı! Bunları yapmayın

Artan sıcaklarla Güneş ışınlarının verdiği zarar da aynı ölçüde artmaya başladı. Direkt olan Güneş’e direkt maruz kalmanın cilde verdiği zararlar biliniyor. Şimdi ise gözlere verdiği zararlar açıklandı.

Güneş ışınları cilde direkt olarak temas ettiğinde cilt kanserine kadar giden zararlara yol açabiliyor. En basit etkilerinden biri ise cildi daha hızlı yaşlandırması. Asyalılar beyaz citlerini korumak için yazın şemsiyeyle geziyorlar. Bunun sebebi bir yandan sağlık iken bir yandan da ciltlerini daha genç tutmak istemeleri.

Güneş ışınlarının göze verdiği zarar açıklandı! Bunları yapmayın

Güneş’in zararlı ışınlarının göze verdiği zararlar ise şu şekilde: Güneş’e maruz kaldıktan 6-12 saat sonra gözde şiddetli ağrı, batma ve sulanma meydana geliyor. Tedavide geç kalınırsa kalıcı görme kaybı gerçekleşebiliyor. Yapılan çalışmalara göre güneş ışınları gözde katarakt da oluşturabiliyor. Yaşa bağlı sarı nokta hastalığı olarak da bilinen ‘makula dejenerasyonu güneş ışınlarının gözlerde yol açtığı bir başka önemli sorun. Güneş ışınları cilt kanserine yol açtığı gibi göz kapağı kanserine de yol açabiliyor. Tüm bunlardan korunmak için yapmanız gerekenler ise basit. Yaz, kış mutlaka güneş kremi kullanın. Ucuz gözlükler yerine gözlerinizi gerçekten Güneşin zararlı ışınlarından koruyacak gözlükler tercih edin. Gerekirse şapka takın ve direkt olarak Güneş’e bakmayın. Araç kullanırken gözlerinizi güneşten korumaya dikkat edin. Araç camları UVB ışınlarının geçişini büyük oranda önleseler de UVA ışınlarına engel olamıyor.

Bitcoin üretiminde zorluk düşüşü madencilerin yüzünü güldürdü: Yeniden yükseliş gelebilir