Güneş Işınları cep telefonlarına zarar veriyor

cep telefonları

Son günlerde artan hava sıcaklığı nedeniyle ortaya çıkan yoğun güneş ışınları cep telefonlarına da zarar veriyor.

İnsanların yanından hemen hemen hiç ayırmadığı cep telefonları, oluşan bu güneş ışınlarına maruz kalarak sıcaklığı yükselip patlama riski taşıyor.

İki Eylül Caddesi Ticaret Sarayı’nda cep telefonu ve elektronik eşya ustası Ersin Dindaş, aşırı sıcaklıklarla birlikte meydana gelen güneş ışınlarının cep telefonlarına etkisini aktardı.

Dindaş, tüm cep telefonlarının belirli bir ısısının olduğunu söyleyerek: “Cep telefonları çalıştıkça da ısınabiliyor. Güneşin verdiği ısıdan dolayı da bir ısı yüksekliği oluşuyor.

Bizim bildiğimiz kadarıyla cep telefonunun 45 derece gibi bir ısısı var. 45 derecenin üzerine çıktığında zararlı olduğunu düşünüyoruz.

cep telefonları

Bu yüzden mümkün olduğunca cep telefonlarını güneş ışınlarına maruz bırakılmaması gerekir. Çünkü telefon sıcaklığı belirli bir ısının üzerine çıktığı zaman bomba gibi patlama riski var.

Batarya sonuçta araçtaki aküden pek bir farkı yok ikisi de enerji tutuyor. Telefon patladığı zaman kullanıcıya da büyük zarar verebilir.

Bu yüzden çok tedbirli olmamız gerekiyor güneş enerjisinden olsun şarjdayken olsun. Günümüzde cep telefonlarını bir organımız gibi sürekli yanımızda taşıyoruz. Bu yüzden kullanıcıların dikkatli olmalarını ve bilinçli telefon kullanmaları konusunda uyarıyoruz” şeklinde konuştu.

Yahoo, sosyal alışveriş sitesi Polyvore’ı satın aldı