GTA serisi darphane gibi çalışmaya devam ediyor

Rockstar sıradaki GTA oyunu hakkında konuştu

Oyun dünyasının en önemli serilerinden biri olan GTA, açıklanan son mali raporlara göre yapımcılarına para yağdırmaya devam ediyor.

GTA serisi darphane gibi çalışmaya devam ediyor. Grand Theft Auto denildiğinde oyunseverlerin gözlerinde birçok farklı sahne belirir. Kimileri için serinin en unutulmaz oyunu GTA III’ken kimilerinin ise gönlü GTA Vice City’den yanadır. Ancak oyunseverler için birbirinden güzel anıların kaynağı olan bu seri, oyunun yapımcıları için adeta bir para basma makinesi işlevi görüyor.

gta

Take-Two tarafından geçtiğimiz günlerde paylaşılan yeni finansal durum raporlarına baktığımız zaman, şirketin sadece 2013 yılından bu yana GTA serisinden 7,68 milyar dolar kazandığı anlaşılıyor. 2013 yılının önemi ise serinin son ana senaryoya sahip oyunu Grand Theft Auto V’in bu yılda çıkmış olması.

GTA 6 haritası

GTA serisi darphane gibi çalışmaya devam ediyor

Şirketin gelirleri özellikle pandemi döneminde katlanmış ve bu dönemde satışlar da önemli oranda artmıştı. Bu konuda son resmi açıklama Mayıs ayında yapıldı ve o dönemki verilere göre GTA serisinin toplam satış adeti 375 milyonu aştı. Mayıs ayı itibariyle tek başına GTA V’in satış adeti ise 165 milyonu geride bıraktı.

Rockstar, yeni GTA oyununa odaklanıyor!

İşte aradan geçen 3 aylık süre de dikkate alındığında, serinin toplam satış adetinin 380 milyonu geçtiği, GTA V’de bu sayının ise 170 milyon adeti geride bıraktığı tahmin ediliyor. Yani Grand Theft Auto serisi, her geçen gün yapımcılarının zenginliklerine zenginlik katmaya devam ediyor.

Xiaomi Mix Fold 2 özellikleri ile Fold 4’e ciddi rakip olacak