GTA 5’te Zombiler de Olacaktı

123 52

GTA 5’in sızdırılan kaynak kodlarında kesilen içeriklerle ilgili yeni detaylar bulundu.

Son birkaç gündür oyun dünyasında GTA 5‘in kaynak kodları konuşuluyor. Kısa süre önce sızdırılan kodlarda GTA 5’in geliştirme aşamasında yer alan fakat tam oyunda bulunmayan kesilmiş içerikler bulundu. Rockstar’ın oyun için DLC’ler planladığı, ancak bunları iptal ettiği keşfedildi.

İptal edilen DLC’lerden birisi de zombilerle ilgili. Kaynak kodları zombi DLC’sinin birilerini kurtarmak ve hayatta kalmak gibi senaryolar içerdiğini ortaya koydu. DLC’de ayrıca Michael’ın 3, Trevor’ın 4 ve Franklin’in de 3 farklı Safehouse’a sahip olduğu da bulundu. Bazı mod yapımcıları kesilmiş bu içerikleri tamamlayıp yeniden oyuna eklemeyi planladığını söyledi. Belki daha ileri zamanda söz konusu iptal edilmiş ek paketleri mod olarak GTA 5’te görebiliriz.

GTA 5

Dyllie nickli Twitter kullanıcısı eline geçen mesajlarla GTA 5 kaynak kodlarının nasıl sızdığını ortaya çıkardı. Dyllie’nin paylaştıklarına göre GTA 5’in kaynak kodu modlar geliştiren bir ekip tarafından 2000 dolara satın alındı. Ekip üyeleri kaynak kodundan daha fazla para kazanmak isteyince, kodu 6000 dolara yeniden satmaya çalışmış. Fakat fiyatı düşürmelerine rağmen kimse kaynak kodunu almamış. Sonunda ekipten TMP nickli biri kodu sızdırmaya karar verip, paylaşıyor. Özetle GTA 5 kaynak kodu sızıntısının hikayesi bu şekilde.

GTA 6’la da bir söylentiyi sizlerle paylaşalım. Youtuber LegacyKillaHD, Twitter/X’te GTA 6‘nın oynanış süresiyle ilgili olarak, “Duyduğuma göre oynanış süresi çok uzun değil. Muhtemelen 35 – 40 saat olacak” iddiasında bulundu. Bu iddia heyecan yaratsa da, bazı oyuncular LegacyKillaHD’nin pek güvenilir bir kaynak olmadığını belirtti. Oyunculardan biri iddiaya karşı çıkarak, “Forumlardan ve çevreden okuduklarını duydum diye söylüyorsun. Daha önce başka oyunlarda da aynısını yaptın. GTA 6’nın oynanış süresini de büyük ihtimalle salladın” yorumunda bulundu. Bir başkası, “LegacyKillaHD sen hiçbir zaman güvenilir biri olmadın. Başka neler yumurtlayacaksın merak ediyorum” cevabını verdi. Bunlara benzer başka yorumlar da var.

iPhone ‘lardaki Önemli Güvenlik Açığını Ortaya Çıkardı