GTA 6, hem senaryo modu hem de multiplayer barındıracak

Suudi Arabistan yetkilileri Activision, EA ve Take-Two hisseleri satın aldı

GTA 6 ‘nın yolda olduğu biliniyor. Rockstar Games, hazırladığı açık dünya aksiyon oyunlarıyla milyonlarca oyun severin kalbinde taht kurdu diyebiliriz. Geçmişten günümüze “single player”, yani senaryo modlu oyunlara destek veren firma, görünüşe göre bundan sonra da yoluna böyle devam etmeye kararlı.

Take-Two CEO’su Strauss Zelnick, geçmiş yıllarda etkileyici senaryo deneyimi sunan tek kişilik modlar hazırladıklarını ve sonrasında hazırlanan multiplayer modlarla deneyimlerin genişletildiğini ve büyük fırsatlar elde edildiğini belirtirken, bu ilerleyişin ilerleyen yıllarda da devam edeceğini işaret ediyor.

Öyle ki Zelnick, “Birkaç sene önce kimse single player oyunlara inanmazken, bu tip oyunlar öldü, artık her şey multiplayer oyunlarla ilgili diye düşünülürken, biz buna hiçbir zaman inanmadık ve şimdi de inanmıyoruz” diyor.

Aslına bakarsanız inanmamaları için geçerli sebepleri de var diyebiliriz. Zira GTA serisi, tüm zamanların en çok satılan ve oynanan oyun serileri arasında yer alıyor. Serinin şimdilik son oyunu olan GTA 5, ilk olarak 2013’te satışa sunulmuştu ve şimdiye kadar 140 milyondan fazla satıldı.

GTA 6, hem senaryo modu hem de multiplayer barındıracak

GTA 5 ile ilgili ilginç bir ayrıntı ise, bu oyun ilk çıktığında PS3 ve X360 konsolları “yeni nesil” konsollardı. Sonrasında oyunun geliştirilmiş PC, XONE ve PS4 sürümleri de çıktı. Hatta bu yılın sonuna doğru GTA 5’in yenilenmiş PS5 ve Xbox Series versiyonları da raflarda olacak. Yani konsol nesilleri değişse bile GTA 5 hâlâ burada.

Tabii GTA 5’in multiplayer uzantısı GTA Online’ın da oyuncu sayısının her geçen gün arttığını söylemekte fayda var.

Tüm bu detaylar, çıkalı yıllar olmasına rağmen GTA 5’in hâlâ ciddi bir ilgiyle karşılaşıyor olması tabii ki Take-Two ve Rockstar için güzel. Ama öte yandan, bu ilgi var oldukça GTA 6 ‘nın çıkış tarihi de bir o kadar gecikecektir. En azından 2 yıllık periyotta GTA 6’nın çıkması beklenmiyor. Çıktığında ise güçlü bir senaryo moduyla geleceğini, sonrasında da güçlü online modlarla oyuncuları yine yıllarca esir edeceğini söyleyebiliriz.

vivo Y70 akıllı telefon incelemesi: Işıldayan tasarım