GTA 5’in Kaynak Kodunu 2000 Dolara Satmışlar

123 48

Son iki gündür GTA 5 sızıntıları gündeme damga vurdu. Oyunla ilgili birçok bilinmeyen detay keşfedilirken, Rockstar’ın sırları da ifşa oldu. İlginç bir gelişme yaşandı ve kaynak kodunun nasıl yayıldığı da belli oldu.

Dyllie nickli Twitter kullanıcısı eline geçen mesajlarla GTA 5 kaynak kodlarının nasıl sızdığını ortaya çıkardı. Dyllie’nin paylaştıklarına göre GTA 5’in kaynak kodu modlar geliştiren bir ekip tarafından 2000 dolara satın alındı. Ekip üyeleri kaynak kodundan daha fazla para kazanmak isteyince, kodu 6000 dolara yeniden satmaya çalışmış. Fakat fiyatı düşürmelerine rağmen kimse kaynak kodunu almamış. Sonunda ekipten TMP nickli biri kodu sızdırmaya karar verip, paylaşıyor. Özetle GTA 5 kaynak kodu sızıntısının hikayesi bu şekilde.

gta 5

TMP sızıntıyla ilgili olarak tepki de gördü. Fakat verdiği cevaplara bakarsak sızıntının etkilerini umursamıyor. Bir kullanıcı TMP’ye “Umarım yarattığın sorunun farkına varırsın” dediğinde, TMP “O zaman verilerin tamamını sızdırırım” cevabını verdi. Bir başkası da GTA’ya zarar verdiğini söyleyince, TMP de “GTA yanarsa yansın” şeklinde yorumda bulundu.

GTA 5 sızıntıları sayesinde oyunun betasında olan, ancak tam sürümünde yer almayan iki farklı oyun sonu bulundu. Kesilmiş sonların birisinde Michael, Franklin’le kapışırken polis helikopteri pervanesinin üzerine düşüp ölüyor. Diğer sonda ise Trevor sıvı nitrojenden dolayı donuyor ve Michael tarafından parçalarına ayrılıyor. Bu iki final, GTA 5‘in tam sürümündeki sonlardan çok daha acımasız ve şiddet dolu. Sızıntılara göre oyunda 8 farklı hikaye DLC’si yapılması planlanmış, ancak bu DLC’ler sonradan iptal edilmiş. Rockstar’ın DLC’leri GTA Online yüzünden iptal ettiğini ileri sürenler var. Kaynak kodlarının sızması GTA Online’ı etkileyecektir. Rockstar şimdilik herhangi bir açıklama yapmadı.

Yeni Nesil HomePod’da Kavisli Ekran Olacak