FBI, iOS Kaynak Kodunun Peşine Düşebilir

fbi apple

Eğer Apple teröristler tarafından kullanılan iPhone’u hacklemezse zor durumda kalabilir. FBI’ın iOS kaynak kodunun peşine düşebileceği söyleniyor.

San Bernardino teröristleri tarafından kullanılan iPhone’u hacklemeyi reddeden Apple’ın bu kararı şirkete pahalı patlayabilir. FBI’ı haklı bulan mahkemenin kararına uymayan Apple bahsi geçen telefonu hacklemeyi redderek birçok kişinin desteğini almıştı. Bu desteğin FBI’ın tavrını biraz olsun yumuşatabileceği düşünülmüştü. Ancak FBI ve ABD Adalet Bakanlığı bu konuda eskisinden de daha kararlı görünüyor.

apple-fbi

FBI, Apple ile olan anlaşmazlığında daha sert adımlar atmaktan kaçınmayacak gibi görünüyor. Son gelen haberlere göre eğer Apple FBI için iPhone’da bir arka kapı oluşturmayı kabul etmezse, güvenlik teşkilatı iOS kaynak kodunun peşine bile düşebilir. İddiaya göre eğer Apple bahsi geçen iPhone için özel bir yazılım yazmayı kabul etmez ve mahkemede haksız bulunursa, FBI şirketi iOS’un kaynak kodunu paylaşması için zorlamayı planlıyor. Bu yeni tehlikenin Apple’ın tavrında bir değişiklik yaratıp yaratmayacağı merak ediliyor.