Google’dan Robot Çalışmaları

Bir arama motoru olarak başlayıp,Dünya’nın bir numaralı teknoloji şirketi haline gelen Google şimdilerde geleceği tasarlamaya çalışıyor.google-as-a-giant-robot

Google’ın akıllı telefon piyasasını ele geçiren Android işletim sisteminin eski teknoloji şefi Andy Rubin, görevinden ayrıldıktan sonra sessizliğe gömülmüştü. Rubin, New York Times’a verdiği röportajda, Google ile sessiz sedasız yürüttükleri yeni proje hakkında açıklamalar yaptı: Robot geliştirmek.Rubin, Android’i terk etmesinin ardından Google’ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page’i ikna ettiğini, bir robotik birimine bütçe ayrılması konusunda anlaştıklarını söyledi.

Android’in mimarı, robot biriminin, Google’ın sürücüsüz otomobil ve balonlarla internet ağı kurmayı amaçlayan Loon Project gibi çalışmalarını yürüten Google X laboratuvarından ayrı olacağını ifade etti. Hatta, robot laboratuvarı bir gün ayrı bir şirkete bile dönüşebilir ve Google’ın robot firması kurulabilir.Gelişmiş bilgisayarlar, akıllı telefonlar, tabletler derken iş artık ciddi ciddi robotlara gidiyor gibi gözüküyor.