Google’nin Gizli Proje Ne?

Andorid ile akıllı telefon pazarını ele geçiren Google’nin  eski teknoloji şefi Andy Rubin’nin görevden ayrılmasından sonra bir sessizlik ortamı hakim olmuştu.

halden_anlayan_robotlar_geliyor_1322127589

Rubin bu sessizliğini, New York Times’e verdiği röportaj ile bozdu. Google ile gizli bir şekilde yürüttükleri proje hakkında bilgiler verdi. Herkesi şaşırtan o iki kelimeyi sarfetti: Robot geliştirmek.

Mart ayında görevini bırakacağını açıklayan Rubin, teknoloji sektöründe bir şaşkınlığı neden olmuştu. Bu ayrılıktan sonra ortalarda görünmeyen Rubin için yeni ve gizli teknolojiler üzerinde çalıştığı, robotlar üzerine yeni bir projesi olduğu hakkında dedikodular almış başını gitmişti. Peki, bu söylentiler ne kadar doğruydu? İşte tüm bu sorulara yanıt veren Rubin, dedikoduların doğru olduğunu belirtti.

Robot teknolojisi geliştiren birçok firmayı satın alan Google ile robot teknolojisi üzerine çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Android’teki görevinden ayrıldıktan sonra Google kurucularından Sergey Brin ve Larry Page’yi ikna ettiğini söyleyen Rubin, robotik araştırmalar birimine bütçe ayrılması konusunda mutabakata vardıklarını söyledi. Robot biriminin,  sürücüsüz araç geliştiren ve Loon Project üzerinde çalışan Google X laboratuarından ayrı olacağını belirtti. Üstelik bu birimin ilerleyen zamanlarda ayrı bir şirket halini alabileceğini de sözlerine ekledi.

Rubin, Google’nin robot projelerinin Palo Alto, California ve Japonya tesislerinde gerçekleştirileceğini dile getirdi.