Android’in Babası Google’dan İstifa Etti

Andy Rubin w Android Logo Wide

Google, önemli bir yöneticisini kaybetti. Android işletim sistemini yapan ve Google’ın günümüzdeki Mobil stratejilerini oluşturan Andy Rubin istifa etti.

Android’i yaratan Andy Rubin, Google’ın sahibi Larry Page’in hemen ilgisini çekmişti. Hemen irtibata geçen Larry Page, Rubin’in şirketini 2005 yılında 50 milyon dolar ödeyerek hem Android işletim sistemine hem de şirkete sahip oldu. Rubin, günümüze kadar şirkette kaldı ve Android’i bugüne gelinen noktaya kadar Google çatısı altında geliştirdi.

Andy_Rubin_w_Android_Logo_Wide

Rubin, bilinmeyen sebeplerden dolayı 2013 yılında Google’ı bırakacağını söyledi. Uzmanlara göre, Rubin heyecanını yitirmişti ve yeni maceralar peşine koşmak istiyordu. Larry Page, Rubin’i kaçırmamak için ona yeni bir görev verdi. Rubin, Google’ın Robot teknolojisinin başına geçti ve yeni iş imkanları yarattı.

Görünen o ki Rubin bu alanda da sıkıldı. Daha doğrusu Google’a sırtını dönerek Robot teknolojisi alanında çalışan yeni bir işletme kurmak için kollarını sıvadı. Rubin2in bu kararı neden verdiği henüz bilinmiyor.