Google yeni kampüsünün yapımını durdurdu

Google

Google, 320 dönümlük bir alana yayılması planlanan yeni kampüsünün yapımını durdurdu. Projenin geleceği belirsiz hale gelmiş durumda.

Teknoloji dünyasında özellikle 2022’nin başından beri kendisini iyiden iyiye belli etmeye başlayan finansal kriz, sektörün en büyük şirketlerini bile temkinli davranmaya itiyor. Amerikalı internet devi Google bile bu dönemde ayağını yorganına göre uzatmak için çeşitli önlemler alıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana personelinin kayda değer bir kısmını işten çıkararak maliyetleri kısmaya çalışan şirket, sadece personelde küçülmeye gitmekle kalmıyor, devam eden bazı projelerini de askıya alıyor. Bu projelerden biri de şirketin Kaliforniya’nın San Jose bölgesinde inşa etmeyi planladığı yeni kampüsü.

Bildiğiniz gibi teknoloji devleri bu dev kampüsleri bir tür başarı nişanesi olarak kabul ediyor ve daha büyük, daha gösterişli yerleşim alanları kurma konusunda birbirleriyle yarışıyor. En azından işler iyi giderken durum böyleydi. Ancak finansal krizin etkilerini hissettirdiği bu dönemde, bu tarz projeler ilk feda edilen yatırımlar arasında yer alıyor. Google da kemer sıkma politikaları kapsamında yatırımlarını yeniden gözden geçirirken, yaklaşık 320 dönüme yayılması planlanan bu dev kampüsü askıya aldı.

google kampus

CNBC tarafından paylaşılan bilgilere göre Amerikalı internet devi, bu yılın başında bazı çalışanlarını işten çıkarırken, yeni kampüs üzerinde çalışan yapım ekibini de işten çıkardı. Kampüsün planlamasından ve inşasından sorumlu ekiple yollarını ayıran Google, bu projenin akıbeti hakkında da herhangi bir açıklama yapmadı. Yani anlayacağınız bu proje şimdilik tamamen durdurulmuş durumda. İleride yeniden ziyaret edilip edilmeyeceği de belirsizliğini koruyor. Ancak şirket sözcüsü, bu projeyi hayata geçirmeye kararlı olduklarını söylüyor.

ChatGPT’nin günlük maliyeti 700 bin dolar