Google Doymuyor!

google reklam cozumleri banner

Google kazandığı miktarları katlamak için yeni hamleler için hazırlıklara başladı.

google-reklam-cozumleri-banner

Arama motorları arasında tekelleşen Google, bu başarıyı daha ileri götürmek ve gelirini katlamak için reklam alanında yeniliğe gidiyor. TV reklamlarındaki gibi seyredilme oranlarına dayalı reklam sistemine geçiş yapmak için çalışmalar başladı bile. Şüphesiz Google dev şirketleri kıskaca almayı düşünüyor.

Büyük şirketler binlerce site üzerinden reklamlarını yaparak devasa ödemelerde bulunuyor. Büyük ödemeler yapan şirketlerin en büyük arzusu ise istedikleri kitleye ulaşıp ulaşamadıklarını bilmek. Bu durumun aksi yaşanırsa ödeme yapılmıyor. Bu yüzden Google ile yapılan anlaşmanın maddeleri arasında kitlelerin kendi reklamlarının çok kısa da olsa izlendiğinden emin olmak istediklerini belirten bir madde de yer alıyor.

Google bu maddeye istinaden, video reklamlarında izlenme oranlarını ölçebilecek yeni bir teknoloji geliştirdi. 2014 yılında yüklü bir video reklamı alarak TV sektörüne de darbe vurmaya hazırlanan Google, geliştirdikleri teknoloji ile reklam sahipleri arzu ettikleri izlenme oranlarına ulaşabilecekler.