Android Pnin geliştirici önizleme sürümü yayında

android p

Teknoloji devi Google, yeni nesil mobil işletim sistemi Android Pnin geliştirici önizleme sürümünü hayata geçirdi. Özellikler haberimizde…

Önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Google, yeni mobil işletim sistemi Android Pnin geliştirici ön izleme sürümünü yayınladı. Android dünyasına gönül verenler ve geliştiriciler yayınlanmış olan imaj dosyalarıyla artık Android Pnin deneme sürümüne sahipler.

Bu nesilde en göze batan özellik olarak ön taraflarında çentik olan telefonları desteklemesi olarak göze çarpıyor. Uygulamalar bundan sonra çok daha düzgün bir halde ekranda yer alarak kullanıcıya kolaylık sağlayacak. Çentik desteğinin yanında Google, Android’i yeni nesil fotoğraf ve videolar için uygun bir konuma alıyor. Android P’nin HDR VP9 Profile 2‘ye destek vermesi uygulama geliştiren kişilere Samsung Galaxy S9, LG V30 ve Pixel 2 gibi bu tür içeriği oynatabilen cihazlarda YouTube, Google Play ve diğer kaynaklardan HDR film hizmeti verebiliyor.

Bildirimler çok daha kullanışlı bir duruma geliyor

Tüm bu özelliklerin yanında High Efficiency Image File Format (HEIF – Yüksek Verimli Görüntü Formatı) kodlaması Android P içine dahil ediliyor. Bu formatı seçen geliştiriciler sıkıştırma ve depolama avantajları ile çok daha rahat çalışma imkanı bulabilecekler. Android P, IEEE 802.11mc WiFi protokolünü de sağlarken, yeni bir sinir ağı API‘si ve otomatik doldurma gibi avantajları da beraberinde getiriyor.

Görünüm ve işlevsellik tarafında ise akıllı yanıtlar ve mesajlaşma bildirim ön izlenimleri gibi fonksiyonları beraberinde sunuyor. Ayrıca çoklu kamera API‘si de unutulmayan özellikler arasında.

Arama devi Google, bu işletim sistemi hakkında olan detayları ise Mayıs ayındaki I/O 2018 konferansında basın ile paylaşmış olacak.

Telekom Sektöründe Analitiğin Önemi! SAS’den Matthieu Joosten ile konuştuk

Android Pnin