Google yeni güvenlik önlemlerini zorunlu hale getiriyor: Gerisini hackerlar düşünsün

Google Chrome, ziyaret ettiğiniz sayfaları konuya göre gruplandıracak

Dünyanın en büyük arama platformları içerisinde yer alan Google yeni güvenlik önlemlerini aktifleştiriliyor. Şirketin uzun bir süredir zaten bu konu üzerinde çalıştığı biliniyordu. İşte merak edilen bütün detaylar.

Google yeni güvenlik önlemlerini alma konusunda oldukça açık fikirli. Uzun bir süredir çeşitli bilgisayar korsanların saldırıları ile karşı karşıya kalan Google bunu bertaraf etmenin yollarını arıyordu. Şimdi ise yavaş yavaş bu yolları bulmuş gibi görünüyor. Bunlardan ilki zorunlu olarak getirilen 2 adımlı kimlik doğrulama sistemi.

Bu yeni adımdan hemen önce Google ile ilgili önemli bir detaya dikkat çekelim. İklim karşıtlığı ile ilgili yayın yapanlar bundan sonra Google üzerinden herhangi bir gelir elde edemeyecek. Şirket bu gelir ayağını keserek kullanıcıları yanlış bilgilerden uzak tutmak istiyor. Ortaya çıkan son detaylara göre bu tür videolar 21 milyon civarında tıklandı.

Google yeni güvenlik önlemlerini iyice artıracak

ABD kongresi tarafından Google için bir uyarı yayınlandı. Bu uyarının en büyük nedeni elbette iklim değişikliği ile mücadele konusunda destek verilmesi. Google bundan sonra hem komplo teorisyenlerine hem de yanlış bilgi veren iklim videolarına herhangi bir ödeme yapmayacak.

Google yeni güvenlik önlemlerini

İki adımlı kimlik doğrulama sistemine gelecek olursak şirket bunu 150 milyon kullanıcısı için 2021 yılının sonuna kadar zorunlu hale getirecek. Kademe kademe bu alanda artış bekleniyor. Şimdilik sadece bir kısım grup 2 adımlı kimlik doğrulama sistemine zorunlu olarak geçirildi. 2SV olarak bilinen bu otomatik sistem yasadışı erişimi engelliyor. Google yeni güvenlik önlemlerini böylece aktifleştiriyor.

Bu YouTuberlar gelir elde edemeyecek: Google kimler olduğunu açıkladı

Önümüzdeki günlerde bu tür güvenlik önlemleri daha fazla artırılacak. Peki siz Google tarafından alınan önlemler hakkında ne düşünüyorsunuz?