Google yeni bir dava ile karşı karşıya

Google yeni bir dava ile karşı karşıya

Reuters tarafından hazırlanan bir rapora göre, California Adil İstihdam ve Konut Departmanı (DFEH), Google’ın siyah kadın çalışanlarına nasıl davrandığını araştırıyor. Görünüşe göre Google yeni bir dava ile uğraşacak. İşte detaylar.

Google yeni bir rapora göre siyah kadın çalışanlarına karşı ayrımcılık yapıyor. Rapor, düzenleyicinin resmi şikayetler aldıktan sonra çalışanlara taciz ve ayrımcılık hakkında sorular yöneltildiğini belirtti.

Google yeni bir dava ile karşı karşıya

Rapor, DFEH’nin Activision Blizzard’da olduğu gibi Google’a suçlamada bulunduğundan bahsetmiyor ve yapılan görüşmelerin Google’ın suçlanabileceği anlamına gelmediğini söylüyor. Ancak şirketin bir suçlama ile karşı karşıya gelmesi çok olası. Google’ın bu yılın başlarında yayınladığı bir çeşitlilik raporuna göre, Siyah kadınlar işgücünün yaklaşık yüzde 1,8’ini oluşturuyor. Şirketin eski çalışanlarından eşitlikle ilgili sorunlar duyulmaya başlamıştı. Bu yılın başlarında, dört eski kadın çalışan tarafından Google’a karşı açılan bir davaya toplu dava statüsü verildi ve kadınlar, erkeklere göre daha düşük ikramiye ve maaş aldıklarını iddia etti. Şirket ayrıca, yapay zeka etiği uzmanı Timnit Gebru’nun şirketten kağıt yayınlama sürecinde daha şeffaf olmasını istediği için misilleme yapıldığını ve kovulduğunu iddia etmesinin ardından manşetlere çıktı. Google’ın AI etik ekibinin bir başka kadın üyesi de, Gebru’nun ayrımcılığa maruz kaldığına dair kanıt bulmak için e-postasını aradığını söyledikten sonra kovuldu. Bu sene şirketin başı dertten kurtulmadı diyebiliriz.

TikTok akış sistemi tamamen değişiyor: Yepyeni bir görünüm kazanacak