Google Wear OS 5.1 Yakında Geliyor

Google Uygulaması Yeni Tasarımıyla

Google’ın akıllı saatler ve giyilebilir cihazlar için geliştirdiği Wear OS’in yeni sürümüyle ilgili bazı bilgiler ortaya çıktı. Wear OS 5.1’le ilgili detaylara daha yakından bakalım…

Yazılım sürümleri arasında takip etmesi en kolay Wear OS’dir. Android’e dayanmasına rağmen Android’e kıyasla ayrı bir sürüm sistemine sahiptir. Ayrıca Wear OS’in yeni sürümleri genellikle temel aldıkları Android versiyonunun çıkmasından en az birkaç ay sonra çıkar. Wear OS 5.0 Android 14’ü temelliydi. Fakat Wear OS 5.1‘de durum farklı. Çünkü 5.1’in Android 15 temelli olduğu belirtiliyor.

Google’da çalışan birinin içerden sızdırdığı bilgilere göre Wear OS 5.1 şu anda Pixel Watch 2’de test ediliyor. Bu sürümün adı şimdilik 5.1 olarak geçse de, Google işletim sistemini Wear OS 6 olarak yeniden adlandırıp yayınlayabilir. Böyle bir ihtimal her zaman var. Yeniden adlandırma yapılmasa bile Wear OS 5.1’in farklı bir Android sürümüne dayanması, Google’ın ayrım yaptığını gösteriyor. İlginç bir durum daha var; geçtiğimiz aylar içinde Google’ın Wear OS’de ayrım yapacağı ileri sürülmüştü. Son gelişme de eski tarihli iddianın doğru olduğunu gösteriyor.

wear os 5.1

Google, Pixel 9 serisini tanıtmak için de geri sayıma geçti. 13 Ağustos’ta Pixel 9 ailesi resmi olarak duyurulacak. Android Headlines’ın haberine göre tüm cihazlar tanıtım etkinliğinden sonra ön siparişe açılacak. Ancak cihazların çıkış tarihleri farklı. Pixel 9, Pixel 9 Pro ve Pixel 9 Pro XL 22 Ağustos’ta satışa sunulacak. Öte yandan Pixel 9 Pro Fold ve Pixel Buds Pro 2 eylülde çıkacak. Buds Pro 2 için verilen tarih 26 Eylül, ama Pixel 9 Pro Fold için kesin bir tarih yok. Pixel Watch 3 için de tarih belirsiz.

Robert Downey Jr, Deadpool ve Wolverine’de Iron Man rolünü neden geri çevirdi?