Galaxy C5 Pro satışa sunuldu!

galaxy c5 pro

Geçtiğimiz günlerde Samsung Forum 2017’de ziyaretçilerin beğenisine sunulan Galaxy C5 Pro, bugün sessiz sedasız satışa sunuldu. İşte telefon hakkındaki detaylar.

Samsung Galaxy C serisini genişletmeye devam ediyor. Birkaç ay öncesinde Galaxy C7 Pro modelini sessizce satışa sunana Güney Koreli teknoloji devi, şimdi de Galaxy C5Pro modelini kullanıcıların beğenisine sundu. Aynı C7 Pro’da olduğu gibi C5 Pro’da de herhangi bir ön bilgilendirme yapmayan. Samsung, basına sadece telefonun satışa sunulduğuyla ilgili bir bilgi notu geçti.

Bugün satışa sunulan Galaxy C5 Pro, temelinde Galaxy C7 Pro ile benzer özellikler içeriyor. Gücünü 2.2GHz hızında çalışan Cortex-A53 işlemcili Snapdragon 625 yonga setinden alan cihaz GPU tarafında ise Adreno 506 kullanıyor. Sistemini 4GB RAM’le destekleyen C5 Pro, tasarım anlamında klasik Samsung hatlarını koruyor.

64GB dahili depolama alanının yanı sıra MicroSD kart desteğine de sahip olan telefonda, Samsung Pay destekli parmak izi okuyucu da yer alıyor. Hem önde, hem de arkada 16 MP’lik iki kameranın bulunduğu cihaz 30 fps’de Full HD video kaydı yapabiliyor.

Şu anda yalnızca Çin’de satışa sunulan telefonun fiyatı ise 2.499 CNY yani 362 dolar. Göl mavisi, akağaç yaprağı ve toz gülü olmak üzere toplamda 3 farklı renk seçeneğiyle satışa sunulan Galaxy C5 Pro’nun global pazarda ne zaman satışa sunulacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Fakat Samsung’un bu modelini de kısa süre sonra tüm dünyada satışa sunması bekleniyor.