Google Translate canlı çeviri özelliğini kullanıma sundu!

Translate

Google Translate canlı çeviri özelliğini Android platformunda kullanıma sundu. Çeviri sayesinde çok daha rahat sohbet edebileceksiniz.

Google Translate’in, Ocak ayında demo olarak yayınlanan yeni transkripsiyon özelliği, yapay zeka destekli mobil uygulaması ile Android platformunda kullanıma sunuldu. Google Translate için gelen yeni özellik sayesinde konuşulan kelimeleri tek bir dilde kaydedebilir ve gerçek zamanlı olarak hiçbir gecikme olmadan çevirebilirsiniz.

Bu özellik bugünden itibaren kullanıma sunulacak ve hafta sonuna kadar tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilecek. Bu özellik şimdilik ​​İngilizce, Fransızca, Almanca, Hintçe, Portekizce, Rusça, İspanyolca ve Tayca dillerini destekliyor. Önümüzdeki dönemlerde ise Türkçe dil seçeneğinin ekleneceğini düşünüyoruz.

Canlı çeviri özelliğini hiç bir gecikme olmadan yapay zeka ile düzgün bir şekilde çevirebilen Google’ın Çeviri uygulaması yıllar içerisinde büyük yol almayı başardı. Çevrimenlik mesleğinin 10-15 yıla tarihe gömeceğini düşündüğümüz bu uygulama, dil sorununu tamamen ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Google Translate

Ancak Google sözcüsü şimdilik bu özelliğin; konferans, ders ve çevirinin büyük önem taşıdığı durumlar için uygun olmadığını belirtiyor. Beta aşamasından çıkan canlı çevirinin gelişim süreci için minimumda 1 yıl var gibi görünüyor.

Google kuantum hesaplama ve makine öğrenmesi kütüphanesi kurdu

Canlı transkripsiyon özelliğini için yapay zeka çipi olan Tensor İşleme Üniteleri (TPU) kullanılıyor. Bu yüzden çeviri işlemi için şimdilik internete gerek duyuluyor. İlerleyen yıllarda mobil işlemcilerin yapay zeka alanındaki gelişmelerinden sonra bu özellik internetsiz de çalışabilecek.